Gemeente Medemblik samen met inwoner voor lagere energierekening

WOGNUM – Vanaf begin september start de gemeente Medemblik met een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en maatwerkadvies voor energiezuinige en gasvrije woningen. Woningeigenaren uit de gemeente hebben inmiddels een brief ontvangen waarin ze worden gevraagd om mee te doen. De actie wordt aangeboden door de gemeente Medemblik in samenwerking met Stichting Puur Slim West-Friesland.

Binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente hebben de thema’s warmte en elektriciteit een prominente plek.

De missie is eenvoudig: een lagere energierekening en een groenere gemeente, waarbij Medemblikkers van beiden kunnen profiteren. Energiebesparingen die inwoners kunnen doen zijn gebaseerd op het aanbrengen van zonnepanelen (zelf elektriciteit opwekken) en vloer- en/of spouwmuurisolatie (warmte behouden). Door materialen gezamenlijk in te kopen profiteren deelnemers van een financieel voordeel. Daarnaast biedt de actie woningeigenaren de mogelijkheid hun woning te laten analyseren tegen een gereduceerd tarief. Het resulterende advies geeft hen vervolgens inzicht in energiebesparende maatregelen op maat.

Inwoners kunnen zich tot uiterlijk 15 oktober 2018 aanmelden op www.winstuitjewoning.nl. Op basis van het bouwjaar van hun woning ontvangen zij vervolgens de voor hun beschikbare energiebesparende maatregelen, inclusief offertes voor het plaatsen van zonnepanelen en/of isolatie. Voor het maatwerkadvies wordt een aparte afspraak gemaakt.

Om inwoners persoonlijk te kunnen informeren over deze gezamenlijke inkoopactie worden er drie informatieavonden georganiseerd:

  • Dinsdag 25 september in MC de Muiter (Admiraliteitsweg 6/A, Medemblik) over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen.
  • Woensdag 26 september in Cultura Andijk (Kleingouw 112-113, Andijk) over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen.
  • Dinsdag 2 oktober in Café Stam (Raadhuisstraat 3, 1687 AH Wognum) over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen en de mogelijkheid voor een maatwerkadvies voor een zeer energiezuinige en/of aardgasvrije woningen.

Alle informatieavonden zijn vrij toegankelijk en starten om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur.

%d bloggers liken dit: