Advertenties

Vaartocht voor singles

image

Schipper Han Oranje neemt zondag 16 september alleen-gaanden mee in de
(f)luisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos vanuit de “Wilskracht” te verkennen. Verzamelen om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen om van daaruit in de boot te stappen. Kosten € 2,50 per persoon. Een tijdige opgave bij Han telefoon 0228 523266, biedt de meeste kansen om deel te kunnen nemen.

Samen varen en ontdekken hoe verrassend informatief en gemoedelijk zoiets kan
zijn. Er valt nog veel te ontdekken over zoiets gewoons als een poldersloot. Kleur
en geur op het water van bloeiende planten zoals watermunt, kalmoes, egelskop en zwanenbloem. Sommige waterplanten blijken bijzondere kwaliteiten te hebben en riet is ook niet zo gewoon als het lijkt. De sloten worden nu voor recreatie gebruikt terwijl het vroeger de enige manier voor de tuinders was om bij hun land te komen en hun producten naar de vaarveiling te brengen. De historie van de vaarpolder het Grootslag mag niet worden vergeten.

Fotobijlage: Volle boot Toos Brink

Advertenties