Advertenties

Plantsoenen met historie

image
In Enkhuizen staan een flink aantal indrukwekkende, opmerkelijke bomen in het Julianapark en het Wilhelminaplantsoen, zoals Japanse vleugelnoot en Moerascypres (zie foto). Er groeien bijzondere heemplanten op de Openbare begraafplaats waar enkele belangrijke personen liggen begraven die van historische en culturele betekenis zijn voor Enkhuizen.

Zondag 2 september kunnen volwassenen o.l.v. IVN-gids Carla Moonen een rondwandeling maken door de parken en de begraafplaats. Start om 14.00 uur op het Emmaplein bij de Openbare begraafplaats. In verband met de groepsgrootte is opgeven vooraf noodzakelijk, bij voorkeur ’s avonds rond 19.00 uur op telefoon 0228 312770. Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom.

Vissershaven
Enkhuizen is rijk aan monumenten, niet alleen zijn er bijzondere gebouwen en straten te bewonderen maar ook op groengebied heeft het veel te bieden. het Julianapark en het Wilhelminaplantsoen zijn historisch gezien net zo interessant. De Zuiderzee die vroeger tegen de zeemuur klotste (waar je langs kan lopen) is nu nog camping en het park was eens een bedrijvige haven met haring en ansjovis verwerkende bedrijvigheid. Ook was er een bronsgieterij gevestigd. Onder leiding van Carla Moonen, groendeskundige én stadsgids van Oud Enkhuizen krijgen heden en verleden tijdens de wandeling de aandacht die het verdient!
Fotobijlage Moerascypres: Toos Brink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.