Orgelconcert door Rik Melissant 21 september in Hervormde kerk Venhuizen

image
Op 21 september 2018 geeft Rik Melissant een orgelconcert op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de kathedraal van Venhuizen: de Hervormde kerk. Rik Melissant is een veelbelovende organist die prijzen wint op orgelfestivals. De aanvang is om 20.00 uur.

Rik Melissant (1999) is geboren te Dirksland. Van jongs af aan was het orgel een fascinerend instrument voor Rik. Hij studeert vanaf zijn 12e jaar orgel bij Paul Kieviet (Middelharnis) bij wie hij tot op heden nog steeds studeert. Ook heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Arjen Leistra (Schiedam), Maurice Clement (Luxemburg). Hiernaast heeft hij ook lessen gevolgd bij Gerben Budding (Gorinchem), Hayo Boerema (Rotterdam).

Rik won de 1e prijs op het Internationale Ambitus Orgelconcours (juni 2017 – Grote of St. Bavokerk te Haarlem). Ook won hij de 1e prijs op het Feike Asma Concours (augustus 2017) in Ede. Sinds maart 2017 heeft hij lessen bij Ben van Oosten (Den Haag). En sinds het najaar van datzelfde jaar volgt hij lessen improvisatie bij Sander van den Houten (Den Haag). In het voorjaar van het jaar 2018 is Rik begeleid door Ben van Oosten voor zijn toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Per september 2018 is hij zijn studie begonnen bij Ben van Oosten.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- kinderen t/m 11 jr. € 5. Verdere informatie www.zingenenzo.com

image

%d bloggers liken dit: