Advertenties

Opnieuw valse e-mails over aanvragen bankpas

image
Oplichters blijven actief met versturen van valse e-mails. Onlangs doken er verschillende e-mails op waarin de ontvanger wordt gevraagd een nieuwe bankpas aan te vragen. Ga niet in op deze e-mails. De bank vraagt u nooit om een nieuwe pas aan te vragen en/of uw oude pas op te sturen.

Wat staat er in de valse e-mail?

Oplichters spelen in op uw gevoel door te schrijven dat er iets mis is met uw huidige bankpas. Ze vertellen dat u daarom snel een nieuwe pas moet aanvragen, omdat u anders geen geld meer kunt opnemen of betalen. Als u die ‘nieuwe pas’ niet gauw aanvraagt, moet u ervoor betalen. Wat in deze e-mails staat, klopt niet!

Als u een valse e-mail krijgt

De bank vraagt u nóóit om een nieuwe bankpas aan te vragen. Niet via e-mail, maar ook niet telefonisch. Ook stuurt de bank géén bericht naar uw Berichten dat u een nieuwe pas moet aanvragen. Als uw bankpas verloopt of als wij om een andere reden vinden dat we uw bankpas moeten vervangen, zorgt de bank daar automatisch voor. U hoeft dan zelf niets te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.