Opnieuw valse e-mails over aanvragen bankpas

image
Oplichters blijven actief met versturen van valse e-mails. Onlangs doken er verschillende e-mails op waarin de ontvanger wordt gevraagd een nieuwe bankpas aan te vragen. Ga niet in op deze e-mails. De bank vraagt u nooit om een nieuwe pas aan te vragen en/of uw oude pas op te sturen.

Wat staat er in de valse e-mail?

Oplichters spelen in op uw gevoel door te schrijven dat er iets mis is met uw huidige bankpas. Ze vertellen dat u daarom snel een nieuwe pas moet aanvragen, omdat u anders geen geld meer kunt opnemen of betalen. Als u die ‘nieuwe pas’ niet gauw aanvraagt, moet u ervoor betalen. Wat in deze e-mails staat, klopt niet!

Als u een valse e-mail krijgt

De bank vraagt u nóóit om een nieuwe bankpas aan te vragen. Niet via e-mail, maar ook niet telefonisch. Ook stuurt de bank géén bericht naar uw Berichten dat u een nieuwe pas moet aanvragen. Als uw bankpas verloopt of als wij om een andere reden vinden dat we uw bankpas moeten vervangen, zorgt de bank daar automatisch voor. U hoeft dan zelf niets te doen.