Advertenties

Verstopt brandstofleiding gooit roet in het eten

image
Zondagmiddag is de reddingboot van Wijdenes opgeroepen voor een zeiljacht met motorproblemen. Op de lijn Broekerhaven – Lelystad voer het schip op de genua verder. Reddingboot De Gooier is uitgevaren.

Een zeiltripje voor drie mannen uit Hoorn verliep niet helemaal voorspoedig. Vandaag stond een tocht van Enkhuizen naar de thuishaven in Hoorn op het programma. Kort nadat het zeilschip de sluis bij Enkhuizen had verlaten, stopte de motor.

Vanwege de windrichting en -kracht wilden de mannen op de motor naar Hoorn varen. De schipper kreeg de motor niet aan de praat en besloot uit de vaargeul te varen met zijn genua. De Kustwacht werd gevraagd om een reddingboot te sturen.

Reddingboot De Gooier heeft koers gezet richting het zeiljacht. Aan boord kwam het probleem naar boven dat er algen in de brandstofleiding zitten. Het zeilschip is op sleep genomen naar Enkhuizen en afgemeerd bij een jachtservice.

image
Bekijk hier ‘t filmpje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.