Advertenties

IVN: Bronstijdwandeling | In de ban van de bij

image
IVN-gids Nico Bregman neemt op zondag 26 augustus volwassen deelnemers mee terug in de tijd over het Archeologisch Voetspoor. Einddoel van de wandeling is de met palen aangegeven plattegrond van een profiel-bronstijdboerderij op historische grond in het oostelijke deel van het Streekbos. Startpunt bij IVN West-Friesland om 14.00 uur in het Streekbos Paviljoen. Bij slecht weer zal de buitenactiviteit worden vervangen door een Powerpoint presentatie over de Bronstijd in de Bovenzaal van het Streekbos Paviljoen.

3000 Jaar West-Friesland

Tijdens de wandeling van anderhalf uur wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het West-Friese landschap vanaf nu tot in de Bronstijd (1500 – 800 jaar voor Christus). Aan de hand van documentatiemateriaal en de natuur van het Streekbos laat hij zien hoe het gebied zich gedurende een lange geschiedenis heeft ontwikkeld. Van een waddenlandschap met kreken en kwelders tot een kreekruggenlandschap en veengebied dat vervolgens tot een cultuurlandschap is gevormd. Met een bijzondere verkaveling in de zeventiger jaren.

Foto Archeologisch voetspoor: Toos Brink


image

In de ban van de bij

De jaarlijkse Open Middag in de Bijenboet van imker Henk Stam wordt dit jaar gehouden op zondag 26 augustus van 13.00 – 17.00 uur aan de Molenweg 27 in Andijk. Een aantal hobbyimkers van de bijenvereniging West-Friesland zullen demonstraties geven. Er is een demonstratie korfvlechten.

Tijdens deze informatieve doe- en proefmiddag is er mogelijkheid om met een kap op in bijenkasten te kijken en het Buckfast bijenbroedsel van dichtbij te zien in een wolk van zoete honinggeur. Kinderen mogen helpen met honing slingeren en waskaarsen rollen tegen een vergoeding. Uiteraard worden er honingproducten te koop aangeboden – gezeefd en rechtstreeks uit de raat is dat veruit de lekkerste honing.

Geïnteresseerden die overwegen om in de toekomst bijen te gaan houden kunnen zich al vast aanmelden voor de beginnerscursus Bijen houden die voorjaar 2019 zal worden gehouden. Een cursus korfvlechten staat ook op het programma.

Advertenties