Woensdag 8 augustus Paardenkrachten en ponypret

image
Een van de leukste evenementen van het jaar is ongetwijfeld de Hoornse ponydag. Bijna 100 kinderen komen met hun pony naar de stad om mee te doen aan spelletjes, keuringen, de openlucht ponylunch en de grote verkleedshow. Dit jaar mogen de deelnemers uitbeelden waarom ze van Hoorn houden!

Het spektakel van de Hoornse ponydag begint al om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers.

Naast de pony’s (alle 1 PK en sommige nauwelijks groter dan 60 cm) zijn er ook serieuze paardenkrachten in de stad. Zo’n 100 deelnemers aan het Hoorns Oldtimerspektakel verzamelen zich ’s morgens voor een rondrit door de omgeving waarna ze tegen de middag de stad inrijden om op te stellen voor een fraaie show.

In verband met de kermis zijn er de komende weken geen woensdagmarkten. Na de kermis volgen er nog twee. Op 22 augustus is er de Hoornse Clowntjesdag en op 29 augustus de Nostalgische dag.image

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

%d bloggers liken dit: