Weekendafsluiting kruising N302/N506 in Enkhuizen en Markwaarddijk (N302)

Door wegwerkzaamheden is de kruising N302/N506 bij Enkhuizen en daarmee de hele Markerwaarddijk/Houtribdijk in het weekend van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding.

Voorafgaand aan de weekendafsluiting zijn er voorbereidende nachtwerkzaamheden aan het Voorland en de Flevolaan. Het verkeer wordt lokaal omgeleid.

N302 N506

Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden aan de kruising N302/N506 (toekomstige N307) uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorafgaand aan de weekendafsluiting zijn van dinsdag 28 augustus tot en met donderdagnacht 30 augustus 2018 tussen 20.00 uur en 05.00 uur voorbereidende werkzaamheden aan het Voorland en de Flevolaan bij de kruising met de N302. De kruising is dan gedeeltelijk afgesloten en het verkeer wordt lokaal omgeleid. Het verkeer op de N302 heeft wel doorgang.

image

Omleidingsroutes

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op het Voorland en de Flevolaan wordt omgeleid via de N302, Westerstraat, Klopperstraat, Parklaan en Bosmankade. (Brom)fietsers worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Omleidingsroute via A7, A8, A10, A1 en A6

Fietsomleiding tussen N506 en Enkhuizen

Bereikbaarheid Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland

Het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum is vanwege de afsluiting niet bereikbaar. Er wordt een tijdelijk parkeerterrein ingericht op het terrein van Syngenta (Westeinde 62, 1601 BK Enkhuizen). Vanaf daar rijden elektrische pendelbusjes van en naar het Zuiderzeemuseum.Sprookjeswonderland en het centrum van Enkhuizen zijn bereikbaar via de N302, in plaats van via de N506.

Bereikbaarheid bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen in Enkhuizen en de jachthaven zijn deels bereikbaar via de omleidingsroute. Deze route is niet geschikt voor groot transport!

  • Bedrijventerrein Krabbersplaat is tijdens de afsluiting niet bereikbaar (uitgezonderd voor hulpdiensten en bouwverkeer).
  • Bedrijventerrein Ketenwaal is via de omleiding Enkhuizen – Flevolaan bereikbaar. Groot transport kan geen gebruik maken van deze omleiding.
  • Bedrijventerrein Schepenwijk is bereikbaar via een omleiding langs de polderweg Kruitmolen. Kruitmolen wordt tijdelijk opengesteld als toegang tot het bedrijventerrein. Deze tijdelijke route is enkel geschikt voor personenauto’s.

Bron en afbeeldingen Provincie Noord-Holland

Eén reactie

  1. Waarom niet aankomend weekend, dan is het nog rustig vakantie etc..

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: