Advertenties

NVWA en politie nemen schietfuiken in beslag op IJsselmeer

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een gezamenlijke controle met de waterpolitie Lelystad 27 illegaal geplaatste schietfuiken aangetroffen. De fuiken stonden in een gebied waar het vissen met schietfuiken niet is toegestaan, dit om jonge vis te beschermen.NVWA en politie nemen schietfuiken in beslag op IJsselmeer
Archieffoto IJsselmeervisserij  ©CAPAND

Schietfuiken worden in het IJsselmeer gericht gebruikt om te vissen op paling. Op iedere fuik moeten zogenoemde vismerken bevestigd worden, zodat toezichthouders kunnen zien van wie de fuiken zijn. Van de 27 fuiken waren er 22 voorzien van vismerken van een beroepsvisser uit Enkhuizen. Op 5 fuiken zaten geen verplichte vismerken. Deze 5 fuiken zijn in opdracht van de Officier van Justitie van het Functioneel Parket in beslag genomen.

De vissen die in de fuiken zaten zijn door de toezichthouders teruggezet in het water. Tegen de beroepsvisser wordt proces-verbaal opgemaakt voor het vissen in een gesloten gebied en voor het vissen met schietfuiken zonder vismerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.