Advertenties

Dorpsraad Andijk uit zorgen over toenemend vrachtverkeer op de Kleingouw door maatregelen Ged. Laanweg

AVC Beeld 2018-05 10 282
ANDIJK – De kruising tussen de Gedeputeerde Laanweg en Kadijkweg is met de komst van drempels een stuk veiliger geworden, meldt het Hoogheemraadschap. Daardoor krijgen de andere kruispunten aan de weg in het najaar dezelfde inrichting. Echter maakt dorpsraad Andijk zich zorgen dat het probleem zich zal verleggen.

"Het vrachtverkeer heeft er veel last van en gaan de weg mijden, met als gevolg dat ze dwars door het dorp zullen rijden over de Kleingouw", zegt Wim Floor, bestuurslid en verkeersdeskundige van Dorpsraad Andijk. Kleingouw is de verbindingsweg tussen Andijk-West en Andijk-Oost. Het is een weg waar veel fietsers gebruik van maken en ook schoolgaande kinderen. "Als er nog meer hobbels komen, dan komen ze waarschijnlijk wel over de Kleingouw heen", zegt een buurtbewoner.

AVC Beeld 2018-05 10 284

“We worden al door diverse bewoners van de Kleingouw hierover benaderd en aangezien de berichten van west en uit het centrum komen lijkt het ons reëel dat er onderzoek naar verricht gaat worden of dit ook inderdaad het geval is’, weet Gerrit van Keulen, voorzitter van de dorpsraad aan te vullen. “Wim Floor gaat binnenkort hierover in gesprek met de gemeente. We wachten de uitkomst van dat gesprek af.”

Bekijk het hele artikel op de website van RTV-NH

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.