Summer Breek: het leukste familiefestival van Noord-Holland


Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli vormen de weilanden rond bezoekerscentrum de Breek in Etersheim weer het decor voor Summer Breek. Een festival voor het hele gezin op misschien wel de mooiste plek van Noord-Holland. Intiem, sfeervol, prikkelend. Kampvuurconcerten, podiumoptredens, theater in het weiland, kunstenaars aan het werk. Kom genieten van talentvolle artiesten en laat je inspireren door de prachtige omgeving.

Echt grote namen ontbreken op Summer Breek. De programmeurs hebben zich geconcentreerd op een nieuwe lichting Nederlandse kwaliteitsbands die begin dit jaar doorbrak op Noorderslag. Voorzitter Jurian Kolster: "We willen onze bezoekers zeggen: laat je lekker verrassen. Misschien ken je niet alle namen, maar neem van ons aan: er zit geen rommel tussen."Eelke Ankersmit1

Sensationeel

Op vrijdag 20 juli kan wie dat wil om 18:00 uur aanschuiven voor een overheerlijke paellamaaltijd (kosten € 10). Vanaf 19:00 uur barst het muziekprogramma los, met optredens van achtereenvolgens Myra en de Bunkers, The Dawn Brothers, Anemone (met oud-leden van onder meer The Afterveins en Moontapes), de Friese revelatie The Homesick en de weergaloze Belgische rockband It It Anita, die bekendstaat om zijn sensationele liveoptredens. Dj Berry van Diepen sluit de vrijdag af.

Vogelhuisje

De zaterdagmiddag is de kindermiddag van Summer Breek. De jonge bezoekers kunnen onder andere slootje scheppen onder leiding van natuurgids Douwe Tadema, deelnemen aan een circusworkshop van Feestvlooien, zelf pizza maken en hun creativiteit kwijt bij workshops van eVe Mozaïek, Het Rariteitenkabinet en Jorg de Vos & Boxie. Daarnaast zijn er theatervoorstellingen van Theatergroep Hilaria (Fata Morgana), Laboman Producties (Ridder Jacoba), Theatergroep Eenhoorn (Kairos) en De Dansonderneming (Hiding place).

Volwassenen kunnen overdag genieten van livemuziek (The Night Watch, Eelke Ankersmit en de licht absurdistische vogelverhalen van Mees in haar vogelhuisje) en beeldende kunst (Mai Movrin). Ook zijn er verschillende kunstenaars aan het werk: Tom Verdegaal, Bea Oudendijk, Jeannet Schilder, Dirk Best en graffitiartiest YorkOne.

Hard en dansbaar

Het bandprogramma begint om 18:00 uur, met optredens van Dakota (naadloze mix van Californische dreampop en garagerock), Venhill (stevig), Mooon (blues meets surf), Glock ’45 (country), HoppaH! (energieke folk) en Jagd (die door de organisatie wordt omschreven als "loeistrak, onontkoombaar, gepassioneerd, hard en dansbaar") en de gelauwerde festival-dj Ed Rock.

Onovertroffen

Summer Breek staat bekend om zijn uitstekende catering. Het Venster op Waterland (Broek in Waterland) serveert vanuit een prachtige woonwagen fijne verse Tapas, mooi gebraden Iberico vlees, heerlijke patas bravas en voor de vegetariërs verse salades en geroosterde groenten. De Naeckte Roockers (Edam) roken bokkingen. Er zijn ook pizza’s uit de steenoven en uiteraard Anna’s onovertroffen appeltaart.

De ingang van het parkeerterrein is aan het einde van de Etersheimerdwarsweg in Oosthuizen. Je hoeft alleen maar de Summer Breek-bordjes langs de weg te volgen. Het parkeerterreintje aan de IJsselmeerdijk is gereserveerd voor de auto’s van de artiesten. Fietsers kunnen ook het beste via de IJsselmeerdijk komen.

Voor wie niet over eigen vervoer beschikt rijdt er twee dagen lang een pendelbusje tussen de bushalte in Oosthuizen en het festivalterrein.

Uitgebreide informatie over het festival is te vinden op www.summerbreek.nl. Er is ook een speciale app beschikbaar: http://tinyurl.com/summerbreekapp.

%d bloggers liken dit: