HOORNSE WOENSDAGMARKTEN vieren 55e verjaardag.

image
Vroeger bekend als Hartje Hoorn Markten en Oud-Hollandse markten zijn de huidige Woensdagmarkten in Hoorn nog springlevend. Ruim een halve eeuw geleden door Bert Smits gezien in Duitsland en gebracht naar Hoorn wat destijds ellenlange files en extra lange treinstellen opleverde. Het concept van een thematisch ingevulde markt met entertainment is daarna veelvuldig gekopieerd en in zo’n beetje iedere stad te vinden.

Natuurlijk komen er geen hordes mensen meer af op een rits woensdagen met volksdansen en ambachtslieden, de bezoekers van tegenwoordig verwachten andere, meer eigentijdse zaken. Maar Hoorn is de Woensdagmarkten trouw gebleven, zij het dat er met andere uitgangspunten wordt gewerkt.

Op 25 juli gaan ze weer van start. Wekelijks is er op de verschillende winkelstraten in het stadshart een gevarieerde markt met kunst, curiosa, gebruikte boeken en creatieve handel. Daarnaast is er iedere keer een ander thema en waarmee Hoorn zich onderscheidt van andere steden.

Op 25 juli beginnen we al goed met de jaarlijkse gigantische creativiteitsmarkt en de openlucht platen- en CDbeurs. Trek de wandelschoenen maar aan want er staan rond de 300 kramen in de stad!

Het thema op 1 augustus is Lezen en Horen. Naast de gebruikelijke kramen is er ook een extra platen- en boekenmarkt.

Op 8 augustus wordt de stad overspoeld door PK’s! Soms 1 PK en nauwelijks 60 cm hoog en soms 300 PK en een dikke vijf meter lang en zo’n beetje alles wat daartussen zit. Het is dan namelijk Ponydag wat wordt aangevuld met het Hoorns Oldtimerspektakel.

Dan gaan we er een paar weken tussenuit vanwege de kermis en volgen op 22 augustus de Hoornse Clowntjesdag en als afsluiter op woensdag 29 augustus de nostalgische dag met ringsteken voor authentieke aanspanningen en veel kinderactiviteiten.

De markten zijn van 10 tot 5 en de activiteiten van 11 tot 4.

Wilt u ook een kraampje huren? Dat kan al vanaf € 15,00 euro! Kijk op www.marktboeken.nl. Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdagmarkt 25 juli: Creatief moet je eens Hoorn!

De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels wordt deze week gigantisch! Op Roode Steen en Nieuwstraat is er de jaarlijkse platen- en CDbeurs. Standhouders uit heel Europa komen met hun collecties naar Hoorn en al heel vroeg ’s morgens zijn de eerste vinylliefhebbers te vinden in de stad. Daarnaast zorgt de creatieve markt voor een uitbreiding. De wandelschoenen kunnen uit de kast want het is een behoorlijke tippel om de 350 kramen te bekijken maar daarna is het goed toeven in een van de vele horecagelegenheden die de binnenstad rijk is. Of, zoek de stilte op en wandel nog een klein stukje verder naar de fantastische haven op een steenworp afstand van de binnenstad.

De markt duurt van tien tot vijf en uiteraard is de toegang gratis.

Woensdagmarkt 1 augustus met een extra platenmarkt en veel boekenkramen. Verder veel  creativiteit, kunst, curiosa en lekkers.

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

image

Woensdagmarkt 1 augustus: Lezen en Hoorn!

De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en wordt deze week aangevuld met een extra platen- en boekenmarkt.

De markt duurt van tien tot vijf en uiteraard is de toegang gratis.

Woensdagmarkt 8 augustus met Ponydag en het Hoorns Oldtimerspektakel. Verder veel  creativiteit, kunst, curiosa en lekkers.

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

 

Woensdag 8 augustus Paardenkrachten en ponypret:

Een van de leukste evenementen van het jaar is ongetwijfeld de Hoornse ponydag. Bijna 100 kinderen komen met hun pony naar de stad om mee te doen aan spelletjes, keuringen, de openlucht ponylunch en de grote verkleedshow. Dit jaar mogen de deelnemers uitbeelden waarom ze van Hoorn houden!

Het spektakel van de Hoornse ponydag begint al om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers.

Naast de pony’s (alle 1 PK en sommige nauwelijks groter dan 60 cm) zijn er ook serieuze paardenkrachten in de stad. Zo’n 100 deelnemers aan het Hoorns Oldtimerspektakel verzamelen zich ’s morgens voor een rondrit door de omgeving waarna ze tegen de middag de stad inrijden om op te stellen voor een fraaie show.

In verband met de kermis zijn er de komende weken geen woensdagmarkten. Na de kermis volgen er nog twee. Op 22 augustus is er de Hoornse Clowntjesdag en op 29 augustus de Nostalgische dag.

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdagmarkt 22 augustus: Hoornse Clowntjesdag!

Deze week is de Hoornse binnenstad het domein van kinderen. Zij mogen onbeperkt klimmen, klauteren, springen en spelen op de vele kinderattracties die staan opgesteld. Verder mag je je laten schminken bij een van de vele schminkclowns.

Daarnaast is er de wekelijkse markt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en lekkers.

De markt duurt van tien tot vijf en de kinderactiviteiten zijn van 11 tot 4. Uiteraard is de toegang gratis.

Woensdagmarkt 29 augustus met ringsteken en nostalgisch entertainment

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdag 30 augustus: Nostalgisch Hoorn

Tijdens de afsluitende Woensdagmarkt gaan we op de nostalgische toer.

Zo is er ’s middags op de Gedempte Turfhaven het ringsteken voor authentiek gerij, een lust voor het oog!

Verder is er een kinderboerderij en mogen echte durfals een ritje maken op een pony.

In de stad lopen veel muzikanten rond die het supergezellig maken.

Daarnaast vindt u nog de wekelijks terugkerende markt met curiosa, huisvlijt, creatieve uitspattingen, boeken, kunst en lekkers.

De markt is tien tot vijf en de activiteiten zijn van 11 tot 4. Het ringsteken begint om twaalf uur en natuurlijk is de toegang gratis.

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

%d bloggers liken dit: