Werkzoekenden WSP NHN verbreden horizon – Omdenkevent geeft kijkje in andere keukens

image
Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord organiseerde 8 juni het ‘Omdenkevent’ bij hotel Van der Valk in Hoorn. Bijna 300 werkzoekenden van WerkSaam Westfriesland en het UWV konden kennis maken met andere branches, om zo hun horizon te verbreden en dus kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het eerste resultaat ziet er veelbelovend uit: er zijn tijdens het event al 30 sollicitatiegesprekken ingepland.

Het WSP merkt dat veel werkzoekenden vastlopen bij het zoeken naar mogelijke banen. Onder het motto ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ ontstond het idee om het Omdenkevent te organiseren. Het event begon met een interactieve presentatie van Marc Korse over ‘omdenken in kansen’.

Daarna lieten bedrijven zien wat werken in hun branche inhoudt. Werkzoekenden maakten echt kennis met negen branches, zoals de bouw, transport en logistiek, commercie of horeca. Zo was supermarktketen Deen aanwezig met een heftruck en een vrachtwagen. Schoonmaakbedrijf Vastenburg bracht een hoogwerker mee. Diverse vrouwen schreven zich in voor een workshop waarbij ze leerden hoe het schaven van hout werkt. Met als reactie: ‘Super leuk, ik wil nu echt de houtsector in’, of ‘ik had nooit verwacht dat ik ook in de taxibranche kon werken”. Echt omdenken dus.

De komende periode vinden verdiepende bijeenkomsten plaats, waarbij samen met de werkzoekende verder gekeken wordt naar de concrete werkmogelijkheden in de nieuwe sector. Hier zijn ook enthousiaste werkgevers aanwezig, zodat de werkzoekenden terplekke kunnen solliciteren.

image