Politiehelikopter boven centrum Andijk op zoek naar inbrekers | Wervershover veroordeeld | Ramkraak Grootebroek

image 
Andijk | APB – Rond de klok van 00:30 uur kwam een politiehelikopter boven het centrum van Andijk vliegen en bleef daar geruime tijd cirkelen. Op  strategische plaatsen stonden agenten in uniform, zoals op het kruispunt Flamingolaan / Kleingouw, Bernhardtstraat  / Reindershoek en elders.

De politie kreeg een melding van een inbraak in een woning aan de Kleingouw, daarbij zouden twee personen zijn gesignaleerd.

De politie rukte uit met diverse eenheden en ook de politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht naar de inbrekers. Er zou een persoon zijn aangehouden met behulp van een politiehond. De tweede dader kon ontkomen.

De politie heeft dinsdagochtend rond 01.00 uur een 22-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden. Dit gebeurde na een inbraakpoging aan de Kleingouw in Andijk.

Twee personen probeerden in te breken, maar werden betrapt door een getuige. Agenten waren snel op de locatie en kregen de op de vlucht geslagen inbrekers in het vizier. Het tweetal splitste op en ging er vandoor.

Dankzij politiehond Duco werd één van de inbrekers opgespoord. Bij zijn aanhouding werd de verdachte gebeten. De andere inbreker werd, ondanks een zoekactie, niet meer aangetroffen.

De verdachte is in het ziekenhuis aan zijn bijtwond behandeld en daarna meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Op de foto de Kleingouw met als inzet de heli (te grote sluitertijd met een groothoeklens maakt dat de heli ‘danst’)

Foto CAPAND

image


Ander nieuws…


Wervershover veroordeeld tot opname in special inrichting

Een 19-karige man uit Wervershoof is in Alkmaardoor de rechtbank veroordeeld tot opname in een inrichting voor stelselmatige daders (isd) voor de duur van maximaal twee jaar. Alleen als de man zich met succes laat behandelen, kan hij eerder vrijkomen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De man had onder meer op  30 december ingebroken in een vakantiewoning in de Proefpolder in Andijk. Uitd e vakantiewoning werden een fiets, gereedschap en een föhn vermist

Een dag later gaf de Wervershover een dorpsgenootje een kopstoot in verband met het afsteken van vuurwerk.

Ramkraak winkel Grootebroek

Bij een winkel op de Industrieweg in Grootebroek heeft in de nacht van zondag op maandag een ramkraak plaatsgevonden. De daders konden daarbij niets buit maken, meldt het NHD

Het inbraakalarm ging rond 03.45 uur af. Agenten zagen bij het pand licht branden en de voorpui lag eruit. Ook troffen zij brokstukken van een auto aan. De wagen werd later elders in het dorp aangetroffen.