Negatief zwemadvies Vooroever Andijk en Koopmanspolder

image
De zomerse temperaturen nodigen uit om te gaan zwemmen. En dat kan in onze gemeente volop. Pas wel op voor de kwaliteit van het zwemwater. Het kan zijn dat er een negatief zwemadvies wordt afgegeven. Een negatief zwemadvies houdt in dat zwemmen op deze plek slecht is voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Bezoekers worden hiervan met waarschuwingsborden op de hoogte gesteld.

Vandaag, maandag 4 juni is er een negatief zwemadvies afgegeven voor het zwemwater in Vooroever Andijk en Koopmanspolder én een waarschuwing voor het zwemwater op Vlietsingel poel in Medemblik

Vooroever Andijk en Koopmanspolder

Na een herbemonstering van het zwemwater in Vooroever Andijk en Koopmanspolder is een negatief zwemadvies afgekondigd in verband met bacteriologische verontreiniging. Op verzoek van het Recreatieschap Westfriesland laat de RUD binnenkort een herbemonstering uitvoeren. Tot de uitslag daarvan bekend is, geldt deze waarschuwing.

Vlietsingel Poel met blauwalg

Na een controle van het zwemwater op Vlietsingel Poel in Medemblik heeft het Recreatieschap blauwalg geconstateerd en geldt hier een waarschuwing voor het zwemwater. Op verzoek van het Recreatieschap Westfriesland laat de RUD binnenkort een herbemonstering uitvoeren. Tot de uitslag daarvan bekend is, geldt deze waarschuwing.

Wat houdt dat in; een waarschuwing of negatief zwemadvies?

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Er mag wel gezwommen worden; de recreant moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Een negatief zwemadvies houdt in dat zwemmen op deze plek slecht is voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Bezoekers worden hiervan met waarschuwingsborden op de hoogte gesteld.

De melding wordt ook gemeld op de Zwemwatertelefoon (088) 1021300, is te vinden op Teletekst pagina 725 en wordt weergegeven op de landelijke zwemwaterwebsite www.zwemwater.nl. Op deze site wordt de actuele zwemwaterkwaliteit van alle zwemlocaties in Nederland weergegeven.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.recreatieschapwestfriesland.nl/home/zwemwaterkwaliteit of www.zwemwater.nl.

Bron Gemeente Medemblik

%d bloggers liken dit: