NL ALERT zendt vandaag testbericht uit in heel Nederland

image

image
Maandag 4 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Als je het controlebericht ontvangt weet je zeker dat jouw mobiele telefoon juist is ingesteld.

imageIedereen krijgt een bericht. Als jouw toestel goed staat ingesteld dan krijg je een bericht wat hiernaast staat.

Is jouw toestel nog niet ingesteld ga dan naar
www.nl-alart.nl en stel je toestel met behulp van de aanwijzingen

Weet jij wat je moet doen bij een noodsituatie bij jou in de buurt? Met NL-Alert ontvang je direct informatie op je mobiele telefoon. Zo weet je wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Informeer en help ook de mensen om je heen, zodat ook zij weten wat zij moeten doen.

Instellen
Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar
www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Bereik

NL-Alert wordt ingezet om mensen gericht te alarmeren en informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. Het controlebericht van 4 december 2017 werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,4 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.

Factsheet

Bekijk voor meer informatie de NL-Alert factsheet.


image

Bij een noodsituatie in jouw omgeving wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij jou in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Ga nu naar de instelhulp en stel je mobiel in.

Weet wat je moet doen

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

Maandag 4 juni zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Als je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers.

De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend

Stel je mobiel in

De NL-Alert instelhulp geeft aan of jij je mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit nog zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en stel je mobiel in.

Beeld sms-bericht | verwijzing © CAPAND

%d bloggers liken dit: