Jubileum Stoommachine Museum: Superstoomweekend 16 en 16 juni

imageimage
Tijdens het superstoomweekend van 16 en 17 juni viert het Stoommachinemuseum dat het museum 33 jaar gevestigd is aan Oosterdijk 4 in het stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’. En daar wordt niet zomaar aan voorbij gegaan! Binnen draaien de stoommachines en ook buiten in de machinetuin zijn diverse machines in werking te zien. De baggerboot ligt onder stoom en er zijn maaldemonstraties met het stoomgemaal. De Koggevaarder maakt twee keer per dag een rondvaart vanaf de steiger achter het museum. Maak kans op een ritje met een stoomauto en kijk je ogen uit bij de prachtig gerestaureerde klassieke brommers.

De stoomauto van Bob Bruin, een Stanley uit 1919, gebouwd in de USA, heeft een topsnelheid van 100 km per uur en kan zeven personen vervoeren. Bob Bruin biedt dit weekend een (beperkt) aantal museumbezoekers de mogelijkheid een stukje mee te rijden in zijn prachtige automobiel

Op zaterdagmiddag 16 juni tussen 12.00 en 14.00 uur is een groot aantal klassieke brommers met bouwjaren vanaf de jaren ’50 bij het museum te bewonderen. De collectie omvat bromfietsen van nationale en internationale makelij, van ranke Italiaanse buikschuivers tot degelijke Duitse sportbrommers. Wie herinnert zich niet de jaren ’50 en ’60, de tijd van Rock ‘n Roll, van meisjes met jurken, petticoats en hoge naaldhakken, van jeugdgroepen als Nozems, Pleiners en Dijkers. Nozems waren te herkennen aan hun vetkuiven á la Elvis, leren jacks, puntschoenen en smalle broekspijpen, zij reden op Zündapp en Kreidler.

Voor jonge bezoekers is een leuke speurtocht door het museum uitgezet. Wie de stoker een handje helpt, verdient het diploma hulpstoker. In het kinderlab leer je met miniatuurstoommachines hoe je zelf stoom maakt en zie je bij de watertafels waar al dat regenwater blijft.

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom. Het museum biedt tijdens het jubileumweekend weer een Water & Stoom-arrangement aan. Volwassenen kunnen voor € 12,50 en jongeren tot 18 jaar voor € 10,- het museum bezoeken én een vaartocht van 1 uur en een kwartier maken met schipper Rob Smak door het gebied tussen Medemblik, Opperdoes en Wervershoof. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag om 13.00  en 14.30 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 passagiers mee. Reserveren is gewenst op 0227-544732 of per e-mail communicatie@stoommachinemuseum.nl.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.

  • Telefoonnummer: 0227 544732

www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10 uur tot 17 uur.
In schoolvakanties ook op maandag geopend.

Toegangsprijzen:

  • Jongeren (4-18 jaar) € 5,00
    Volwassenen € 7,50
    Museumjaarkaarthouders Gratis

Beeld: © Stoommachine Museum Medemblik

%d bloggers liken dit: