“Mijn kind pest niet!” Pesten op school nog steeds actueel

imageGGD Hollands Noorden organiseert in opdracht van de gemeente Medemblik op 24 en 25 juli 2018 de tweedaagse cursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers. De cursus helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen.

Voorbereiding op spannende overgang naar het voorgezet onderwijs

Naar school gaan kan een drama zijn als je gepest wordt. In de praktijk blijkt dat kinderen zelden op eigen kracht van de pesterijen afkomen. Zelfs de overgang naar een nieuwe school brengt daar vaak weinig verandering in. Kinderen nemen hun angst voor pesterijen meestal mee naar de nieuwe school. Die angst trekt dan vaak weer nieuwe pestkoppen aan.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool:

 • · erg opzien tegen de overstap naar de nieuwe school;
 • · gepest worden;
 • · moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen krijgen;
 • · geen nee durven zeggen;
 • · regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen;
 • · vaak alleen staan.

Data, locatie en kosten

 • Data : dinsdag 24 en woensdag 25 juli 2018 van 09.00 – 16.30 uur
 • op 23 juli start de cursus met een ouderavond van 19.30 – 21.30 uur
 • Locatie : ouderavond: CJG Sint Maartenshof, Sint Maartenshof 36F, 1671 CR Medemblik
 • cursusdagen: SG De Dijk (kantine), Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
 • Kosten: € 65,00 per kind.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot vrijdag 29 juni 2018 via www.ggdhn.nl/Cursussen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12 kinderen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of u kunt contact opnemen met ons op. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 uur via telefoon 088 – 01 00 557 of stuur ons een e-mailbericht via cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

%d bloggers liken dit: