Advertenties

Bijen houden en insecten bekijken

image
Welkom in de wereld van de bij. Woensdag 13 juni is de toegang vanaf 13.00 uur geopend in het Egboetsterrein Liederik15,1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). In en om het knusse Egboetje krijgen grote en kleine bezoekers uitleg over insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder. Start van de gratis excursie is 14.00 uur, een vrijwillige bijdrage is echter welkom. Voor informatie Henk Lanting 06 11028030.

IVN-gids Henk Lanting laat bezoekers van het natuurpad genieten. Afhankelijk van de weersomstandigheden is er onderweg altijd iets bijzonders te zien. Maar insecten worden zeker meegenomen in zijn verhaal.

Imker Willem Nijhuis beheert bijenkasten en heeft ontzettend veel kennis over bijen. Hij heeft een ‘droge’ bijenkast mee en laat van alles zien. Zijn bijenverhaal gaat ook over de koningin, de darren en de werkers, hun voedsel, de bloemen en wat voor honing ze maken. Het belang van bloemrijke, bij-vriendelijke tuinen zonder gif draagt bij aan een goed herstel van bijenvolken. En ze zijn onmisbaar voor het bestuiven van planten, heesters en (fruit)bomen.

Foto Imkerkledij en Bijenzwerm: Toos Brink

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.