Klassieke legervoertuigen op Opkikkerdag in Zeewolde

logo 
ZEEWOLDE | ANDIJK – Op zaterdag 26 mei werden 55 gezinnen met langdurige zieke kinderen in de watten gelegd door de stichting De Opkikker o.a. in samenwerking met de in Andijk gevestigde Army Vehicle Club. AVC werd door de organisatie gevraagd de plaats in te nemen van de Koninklijke Landmacht van Defensie die door omstandigheden dit keer geen voertuigen kon leveren.

Het mobiliseren via Facebook werd binnen de kortste keren gerealiseerd door leden van AVC, WAR-HORSES, KTR en individuele legervoertuigeigenaren die hun klassieke legervoertuigen voor deze dag en dit doel ter beschikking stelden! Hartverwarmend!

Klassieke legervoertuigen op Opkikkerdag in Zeewolde
Om privacyredenen plaatsen we geen foto’s waarop de gezinnen herkenbaar in beeld komen. Meer foto’s zijn te zien op onze
Facebook-account

De zomerse dag begon met het verzamelen om 0900 uur en het innemen van onze plaats op het terrein, een briefing volgde en om 1000 uur verschenen de eerste gezinnen met de kinderen. De chauffeurs namen de tijd om de gezinnen uitleg te geven over hun voertuig en namen ze mee in de wagen voor een rondrit. Vooral de Willys-jeep was in trek bij de kinderen.

Klassieke legervoertuigen op Opkikkerdag in Zeewolde 
De dag duurde tot aan de klok van rond 1800 uur waarna de gezinnen werden uitgezwaaid. door allen vrijwilligers die aan deze dag meededen, want naast AVC deden tal van anderen organisaties mee om de gezinnen een mooie dag aan te bieden. Zo waren en vrachtwagens, sportwagens, een helikopter, politie en brandweer, dierenambulancevoertuigen, prinsen en prinsessen, clowns etc., etc.

De gezinnen kregen na afloop van de rondrit een tas met vol leuke legerspulletjes van Douwe’s Dump, Defensie Materieel Organisatie en Army Vehicle Club!

Klassieke legervoertuigen op Opkikkerdag in Zeewolde 
Leuke legerspullen van Douwe’s Dump in Ommen, o.a. een radiografisch bestuurde vehicle.

Dankzij –7 IJs & Patisserie uit Baarn werden de deelnemers ook nog heerlijk getrakteerd op een ambachtelijke appeltaart

Deze dag werd mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van
Defensie Materieel Organisatie | Brigadegeneraal Hans Damen
Douwe’s Dump | Reinier Bron (Ommen)
Stichting War-Horses | Timo Pronk
Min Zeven IJs & Patisserie | Frank Scheel (Baarn)
Adriaan Loef | Dodge WC 52 (CDN)
Angela Scheel | Willys (VS)
Bart Burgers en Tineke Toering | DAF YA 328 (NL)
Gerrit van Keulen Jr | Ford Connect (D)
Hubert Schartman | DAF YK 314 (NL)
Jürgen Dijkstra | Dodge WC 51 (VS)
Markwin Serluis | Morris Commercial MRA1 (VK)
Nike Jekel | DAF YA 126 (NL)
Otto Scheel | Mowag GW3500 (CH)
Ricardo van den Bosch | DAF YA 328 (NL)
Rob Graver | DAF YA 4440 (NL)

Klassieke legervoertuigen op Opkikkerdag in Zeewolde 
Het bestuur van AVC is iedereen erkentelijk voor de deelname of bijdrage en medewerking aan deze dag. “Mede daardoor is het het een bijzonder mooie dag geworden voor al deze gezinnen en in het bijzonder voor de kinderen! Hartelijk dank daarvoor!”, aldus de voorzitter van AVC, Gerrit van Keulen

Foto’s © GvKSr | AVC NLD