Medemblik Nautiek – Zaterdag 26 mei

image
Eind mei staat traditiegetrouw voor een stroom aan watervermaak in Medemblik. Een week vol wind, water en winnaars. De Medemblik Regatta aan de Vooroever, de Optimist on Tour en Medemblik Nautiek in en aan de Oosterhaven.

Optimist on Tour
In samenwerking met de Medemblikker scholen worden van 22 – 25 mei zeilclinics georganiseerd. De clinics zijn voor scholieren van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Medemblik. Na schooltijd en tijdens Medemblik Nautiek is er voor kinderen vanaf 7 jaar open instuif; zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën in de Oosterhaven.

Waterpret
Voor het hele gezin is er waterentertainment op zaterdag 26 mei. Balanceren op een slackline, een zeewand beklimmen en er zijn rondvaarten. Meevaren op de KNRM museumboot Tjerk Hiddes of razen over het water in een power RIB (Roughneck). Inschrijving voor de rondvaarten is op de kade. Dit geldt eveneens voor de clinics van de Optimist on Tour.

Swingende kade maakt sfeer compleet
Tijdens de kadevoorstellingen pronken talenten van SG de Dijk, Dansschool Dazzling en Samcity met hun kunsten. Zelf tricks oefenen op een BMX van de Sportscave, ook dat kan tijdens Medemblik Nautiek.

Avondprogramma – floating movie
Het event is uitgebreid met een avondprogramma vanaf 19.30 uur. De Oosterhaven wordt een heus filmtheater, een drijvende bioscoop. Gratis film kijken met de hele familie vanaf de kade of vanaf je eigen boot in de Oosterhaven. De sluizen blijven zaterdag 26 mei speciaal tot 23.00 uur open.
Via de facebookpagina van Medemblik Nautiek kan er worden gestemd welke film uiteindelijk wordt vertoond. Dit schouwspel wordt mede mogelijk gemaakt door Bon Theater, Stadshavens Medemblik en evenementenbureau Waterzooi.

Deelname aan de wateractiviteiten is op eigen risico. Het ponton voor restaurant Costas in de Oosterhaven is te betreden vanaf 7 jaar door kinderen met een zwemdiploma.

Kijk voor het Medemblik Nautiek programma op medembliknautiek.nl

image

Foto’s aangeleverd waterzooi . nu