Molen de Hoop opent seizoen met korenfestival

image
WERVERSHOOF -Molen de Hoop opent het nieuwe molenseizoen op 29 april met korenfestival ‘Koren op de Molen’. Een evenement voor jong en oud met diverse optredens en kinderactiviteiten. Bijzonder deze dag is de presentatie van een nieuw systeem waarmee de molen elektriciteit opwekt. Interessant en leerzaam!

Het kinderkoor zingt om 13.00 uur het openingslied op de stelling van de molen. Daarna opent Adrie Peereboom, molenaar en aanjager van het eerste uur, het molenseizoen officieel. Rond 13.30 uur pakken de koren hun podium, ondersteund door geluidsman Martijn Berkhout. Dit jaar zijn er optredens van Jongerenkoor AOW, Four Winds en Van Noot tot Neut. Van pop tot smartlap, van soul tot Nederlandstalig, diverse genres passeren de revue.

Molen wekt elektriciteit op

Deze dag neemt het molenteam de voorziening waarmee de molen elektriciteit opwekt, officieel in gebruik. Gerealiseerd dankzij de financiële bijdrage van fa. D. Koper & Zn. en fa. J. Koper & Zn. uit Wervershoof. Op de luizolder is te zien hoe de voorziening werkt en stroom opwekt. Een ingewikkeld proces dat bestaat dankzij de inzet van de technische mensen binnen het onderhoudsteam én de wind. Kom kijken en leer meer!

Kleurplaten en clown

Lever deze dag de kleurplaten in die op de scholen in Wervershoof zijn uitgedeeld. Heeft uw kind geen tijd gehad om te kleuren? Er liggen kleurplaten en potloden klaar in de Vang om alsnog mee te dingen naar diverse leuke prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 mei. Ook is er een clown met kadootjes en een schminkteam dat de kinderen in hun favoriete dier of sprookjesfiguur omtovert.

Natje en droogje

Aan de buitenbar bestelt u een heerlijk tapbiertje, fris of wijn en in de Vang is er koffie, appelgebak en molenkoek. Bij regen geniet u onder de overkapping op het gezellige buitenterras. Naast de vrijwilligers is er assistentie van bewoners van de Zorgboerderij en zijn er extra gidsen aanwezig voor een rondleiding of informatie.

Museum en expositie

Breng ook eens een bezoek aan het Theo Koomen Museum op de eerste verdieping van Molen de Hoop en de tijdelijke expositie van Wervershoofse kunstenares Ankie van Lier op de benedenverdieping.

Meer informatie vindt u op de website: www.wervershoofsemolen.nl, via Facebook en weekblad Binding.