Brand opgeschaald naar ‘Grote brand’ POP Vriend Andijk | Centrum Andijk afgesloten voor verkeer

image
imageimage
UPDATE: 1650 uur – De brand is geblust, ramen e.d. kunnen weer open aldus de Veiligheidsregio NHN.

Om 1600 uur is een brand gemeld aan de Middenweg, het betreft een brand in POP Vriend zaadbedrijf. Volgens de Veiligheidsregio NHN gaat het om brand op of aan het dak van het bedrijf. Werknemers zijn inmiddels geëvacueerd.

Inmiddels is de brand opgeschaald naar ‘grote brand”en zijn korpsen in omliggende plaatsen (Stede Broec, Enkhuizen (hoogwerker), Wervershoof en uiteraard is Andijk ter plaatse) gealarmeerd. Ook zou er een of meerdere ambulances onderweg of al ter plaatse zijn.

De politie heeft de wijde omgeving van het gebouw afgezet: de Middenweg en de Kleingouw zijn afgesloten voor al het verkeer in beide richtingen. Bussen van Connexxion moeten omrijden.

De wind is gunstig en komt vanuit het ZW met 5 tot 6 Bft (krachtig) waardoor de rook niet over de woonwijken uitrolt. De Veiligheidsregio NHN raadt aan ramen en deuren te sluiten voor bewoners in de omgeving.

UPDATE: 1650 uur – De brand is geblust, ramen e.d. kunnen weer open aldus de Veiligheidsregio NHN.

Brandweerlieden hadden het vuur al snel onder controle, de brandweer is bezig met een onderzoek. Naar het waarschijnlijk wordt geacht gaat het om brand bij werkzaamheden aan het dak.

Einde berichtgeving.

image

image

Foto’s op het moment dat de brandweer arriveerde © C.A.P. Andijk

%d bloggers liken dit: