De slijmerds van het Streekbos | Voorjaarswandeling Egboetswater

image
Wandel mee met IVN West-Friesland. Zondag 29 april kunnen kinderen en (groot)ouders, samen op pad met IVN-gids Theo Neefjes. Vertrek om 14.00 uur vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Trek uit voorzorg een lange broek aan en dichte schoenen. In de struiken en onder hout is er grote bedrijvigheid van allerlei beestjes. Loeppotjes en zoekkaarten zijn handig om de gevangen beestjes een naam te kunnen geven.

Snuffelen naar krioelend spul

Naast slakken zijn er nog allerlei andere diertjes te vinden, denk aan wormen, pissebedden, kevertjes enz. Misschien niet altijd geliefd, maar ze hebben wel een functie in de natuur. Zoals de slakken. Ontdek de kenmerken en overeenkomsten van huis-, boom-, naakt-, en waterslakken en als je ze goed bekijkt met een loepje zijn ze heel bijzonder, van binnen en buiten. Ze hebben ogen op steeltjes en een bijzonder liefdesleven…

Foto Tuinslak Toos Brink

image

Voorjaarswandeling Egboetswater

Op zondag 29 april begint om 13.00 uur een excursie bij het Egboetje, het IVN gebouw aan de Liederik15,1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Kinderen, ouders en alleen gaanden, weer of geen weer, even in een andere wereld; iedereen beleeft de lente als je met een IVN-gids meewandelt. In de omgeving van het Egboetswater staan de bollenvelden al in bloei, het bos tovert vele tinten groen en alles wordt weerspiegeld in het water van de sloot en plas. Met zacht weer gaan de insectenhotels weer open voor de zoemende gasten. Net zoals bij de bijenkasten zijn de bewoners afhankelijk van het voedsel dat voorradig is in de omgeving. Geadviseerd wordt om stevige schoenen of bij nat weer laarzen aan te trekken.

Foto Fluitekruid en zorg: Toos Brink

image

%d bloggers liken dit: