Advertenties

BREXIT!

imageimage

De kranten staan er vol van, Groot Brittannië gaat ons verlaten. Hoorns symfonieorkest Sinfonia wil de Engelse bevolking gepast uitzwaaien met een eerbetoon aan de Engelse muziek. Want ook al gaan we uit elkaar, de muziek blijft! Gelukkig maar.

Na een speurtocht door de Engelse muziekgeschiedenis, is Sinfonia samen met het Hoorns Kamerkoor tot een verrassend veelzijdig programma gekomen. Het koor duikt diep de geschiedenis in met Engelse madrigalen uit de Renaissancetijd. Haydns Symfonie 104, ook wel ‘London’ genoemd is in 1795 voltooid, naar aanleiding van zijn verblijf in de Britse hoofdstad.

Onze muzikale tijdreis brengt ons naar het begin van de 20e eeuw: de prachtige “Japanse Suite” van Gustav Holst en ‘The Lark Ascending’ van Vaughan Williams. De opstijgende leeuwerik wordt subliem vertolkt door onze soliste Eke van Spiegel (violiste in het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Deze meditatieve melodie is geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van George Meredith.

Het Hoorns Kamerkoor zingt ook vier zeemansliederen van deze componist, die allen gaan over de, soms verloren gewaande maar weer hervonden, liefde tussen een zeeman en zijn minnares.

Het zoeken naar de pareltjes uit de Britse muziekgeschiedenis levert een boeiend programma op, waarbij vele muziekstijlen langskomen. Sinfonia en het Hoorns Kamerkoor zien deze middag als eerbetoon aan alle muzikale Engelse meesters door de eeuwen heen. Ook de samenwerking tussen koor en orkest is een unieke gelegenheid om te genieten van het diverse muzikale vakmanschap van de Britten.

Met dit verrassende en uitdagende programma zwaaien wij de Britse bevolking uit.

BREXIT….gelukkig hebben we de muziek nog!

zo.22 april, 15.00 Oosterkerk Grote Oost 58, Hoorn. Toegang €15,- incl. koffie/thee; jeugd tot 18 €5,- www.sinfoniahoorn.nl

aanvullende info en foto Hoorns Kamerorkest

Het Hoorns Kamerkoor is een koor van getalenteerde zangers o.l.v. Arnold Bakker. Opgericht in 1976 als a capella kamerkoor met een breed repertoire: religieus, wereldlijk, renaissance, romantiek, modern treden zij zeer regelmatig op en concerten worden, soms in samenwerking met andere koren of muziekensembles, gegeven in binnen- en buitenland. Verschillende malen nam het koor deel aan het festival ‘Oude muziek nu’ en was het aanwezig op Nederlandse korenfestivals en ter opluistering bij kerk- en herdenkingsdiensten. Het kamerkoor treedt regelmatig op als vast ‘huiskoor’ van het Westfries Museum en bij festiviteiten van vereniging ‘Oud Hoorn’.

aanvullende info en foto soliste Eke van Spiegel

Eke van Spiegel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2000 studeerde zij enige tijd met een Erasmus- beurs aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Zij won prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Charles Hennen concours en het kamermuziekconcours van het Aberdeen International Youth Festival. Sinds 2006 is Eke van Spiegel tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast speelt zij in kamermuziekensembles, waaronder Ensemble Lumaka, waarmee zij in 2009 in het kader van de concertserie ‘Het Debuut’ in de grootste Nederlandse concertzalen speelde. Aansluitend ontving het ensemble de publieksprijs voor het beste debuterende ensemble.

Advertenties