Vitasys en Albert Heijn Nibbixwoud MVO Proud Partner

MVO proud partners vitasys en AH
imageDonderdag 29 maart ontvingen Albert Heijn Nibbixwoud en Vitasys automatisering uit Zwaagdijk het MVO Proud Partner keurmerk. Dit gebeurde tijdens een MVO netwerkbijeenkomst in Huis Verloren in Hoorn. Deze twee werkgevers hebben het keurmerk gekregen omdat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden. En verder kijken voor maximaal rendement.

Albert Heijn

Jan Hulst van Albert Heijn Nibbixwoud: ‘Wij hebben in onze familie een kind met het syndroom van Down. Dat maakt dat we erg begaan zijn met mensen met een beperking. Zij verdienen ook een kans op een mooie baan. Wij bieden stageplekken aan aan leerlingen van de Stormvogel en de praktijkschool. Zodat ze de basiskennis van het werk in een supermarkt leren. We hebben ook al jaren een arbeidsgehandicapte in dienst. Uiteraard naar volle tevredenheid. Uit hun enthousiasme putten wij ook energie.

Het begeleiden kost wat meer tijd en niet iedereen vindt uiteindelijk een echte baan. Maar daar kom je alleen achter als je ze de kans biedt om ervaring op te doen.

Er zijn al meerdere leerlingen die na de stage bij ons nu een betaalde baan hebben. Dat is toch mooi? Toekomstige werkgevers wil ik meegeven dat je deze groep medewerkers niet moet laten ondersneeuwen in je bedrijf. Stel iemand aan die ze begeleid, dan kun je er veel voor terugkrijgen.’

Vitasys

Tim van Dam, operationeel directeur Vitasys: ‘Wij zijn met sociaal ondernemen in contact gekomen via onze klanten in het onderwijs. In het begin vonden we het best spannend. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe collega en hoe gaat de samenwerking? Deze collega heeft autisme en dat merk je vooral in de omgang.

Dit viel ons 100% mee! Helaas lukt de samenwerking niet met iedereen, maar we hebben bij een aantal van hen fantastische veranderingen en ervaringen mee mogen maken. Het is inderdaad ondernemen met je hart, maar het moet toch eigenlijk de normaalste zaak van de regio zijn?’

MVO Westfriesland

Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO Westfriesland heeft al meer dan 30 keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden. Meer informatie over MVO Westfriesland is te vinden op http://www.mvowestfriesland.nl.