Advertenties

Vannacht gaat de zomertijd in

AVC 20171230 015 2232Vannacht gaat de Zomertijd in! Zomertijd is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd. Standaardtijd is de tijd die we normaliter hanteren gedurende de periode die we aanduiden als zijnde Wintertijd…

In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het ’s morgens langer donker, en blijft het ’s avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. De gedachte achter zomertijd is dat men zo zou kunnen bezuinigen op (elektrische) verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden.

De Zomertijd duurt tot zondag 28 oktober 3:00 uur.

Advertenties