Hertelling in gemeente Medemblik – De tweede zetel van GroenLinks en het vertrek van BAMM is gebaseerd op slechts één stem | #GR2010 #MbkStemt


Wognum | APB – Het gemeentelijk centraal stembureau, met als voorzitter burgemeester Frank Streng, heeft vanmorgen besloten tot hertelling van alle afgelopen woensdag uitgebrachte stemmen. Hoewel er geen aanleiding is te twijfelen aan het goede verloop van de verkiezingen wil het stembureau volledige zekerheid hebben.

Tweede zetel van GroenLinks en het vertrek van BAMM

De tweede zetel van GroenLinks en het vertrek van BAMM is gebaseerd op slechts één stem. “Ik wil honderd procent uitsluiten dat er op de bijna negentienduizend stemmen niet per ongeluk een verkeerd aantal is aangekruist”.

Aan het einde van de avond en het verwerken van de reststemmen bleek dat de fractie van GroenLinks met twee zetels in de raad komt. De huidige fractie van BAMM keert op basis van de uitslag van woensdagavond niet in de nieuwe gemeenteraad. De verwachting is dat er op vrijdag 23 maart aan het einde van de middag duidelijk is wat de hertelling heeft opgeleverd.

%d bloggers liken dit: