Scherp recherchewerk leidt tot aanhouding van minderjarige verdachten van hondsbrutale overvallen

Noord-Holland – De politie heeft de afgelopen week vier minderjarigen aangehouden. Zij worden alle vier verdacht van het plegen van meerdere gewapende overvallen. De aangehouden jongens uit Purmerend en Amsterdam zijn in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar.

agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen

1e Op maandag 8 januari 2018 wordt de eerste overval gepleegd. Het betreft hier het Tankstation Total aan de Verzetslaan te Purmerend. Rond 20.15 uur dringen drie jongens de zaak binnen en bedreigen de medewerkster met een vuurwapen.

Uit onderzoek is gebleken dat een vierde verdachte op de uitkijk stond bij vlucht-scooters. De medewerkster brengt zichzelf kordaat in veiligheid, door naar een ruimte te gaan waar de overvallers niet kunnen komen. De overvallers verlaten de zaak maar nemen in hun vlucht toch nog even een paar chocoladerepen mee. Ook wordt een bos bloemen die voor in de winkel stond stuk gegooid op de grond.

2eRond 21.00 uur op 14 februari is er nog een overval op een snackbar op de Van Beekstraat in Landsmeer. Twee jongemannen dringen de snackbar binnen en dreigen met een vuurwapen. Er wordt een geldbedrag buit gemaakt en de verdachten vluchten weg.
2018009554

3eDezelfde avond rond 23.50 uur vindt opnieuw een overval plaats op een avondwinkel aan de Kepplerstraat in Zaandam. Het betreft weer twee jongemannen met een vuurwapen en ook hier is het enige wat er buit wordt gemaakt een schamel bedrag aan geld. Hevig geschrokken blijft de eigenaar deze avond alleen achter.
2018009591

4e – Een dag later, op 15 februari 2018 rond 18.00 uur, wordt de vierde overval gepleegd op de winkel van een benzinestation aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend.

Twee jongemannen lopen het tankstation in en trekken een mes. De buit is enkel wat klein geld en sloffen sigaretten.

5eEn nog dezelfde dag wordt omstreeks 18.45 uur snackbar Family te Oostzaan overvallen. Dit is de meest gewelddadige in de reeks van overvallen. Door twee personen wordt de zaak overvallen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een vuurwapen. Niet alleen het personeel wordt bedreigd, klanten moeten op de grond liggen, onder hen ook een kind. De emotionele gevolgen voor alle betrokkenen zijn groot.

Door scherp recherchewerk heeft de politie binnen zeer korte tijd vier verdachten kunnen aanhouden. Bij vrijwel alle overvallen is gebruik gemaakt van gestolen scooters om mee te vluchten.

Rechercheur De Visser: “En dan blijken de overvallers minderjarigen te zijn. Kennelijk realiseren deze jongens zich niet wat ze hiermee aanrichten. Een eigenaar van een snackbar heeft zelfs zijn zaak een paar dagen gesloten vanwege de impact van de overval.”

De aangehouden verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Overvallen zijn ernstige misdrijven. Een overval heeft een grote impact op de slachtoffers daarom werken we nauw samen met slachtofferhulp. Na een overval kunnen slachtoffers hun gevoel van veiligheid helemaal kwijtraken en daarom wordt altijd slachtofferhulp ingeschakeld. Voor meer informatie over slachtofferhulp kijkt u hier. –Slachtofferhulp-

Foto: politie

%d bloggers liken dit: