Enkhuizen Paasbest! – Een feestelijke paasweek van woensdag 28 tot en met zaterdag 31 maart

Stichting Stadsmanagement Enkhuizen trapt het toeristisch seizoen af met de organisatie van een feestelijke paasweek.

image
Feestelijke Weekmarkt

Als onderdeel van de Paasweek maken we de weekmarkt supergezellig! Tussen 12 en 4 wordt u getrakteerd op leuk entertainment. Zo hebben we Kaatjes Kinderkapsalon, kinderen kunnen zich daar de meest waanzinnige kapsels laten aanmeten want deze knappe kappers kappen zonder schaar kleurige kapsels en hippe hanenkammen. Ook wandelt er een paashaas rond die de lekkerste chocolade-eitjes uitdeelt. Sterker nog, er is ook een paashaas die, rijdend op zijn paard, leuke liedjes zingt en zichzelf begeleidt op een banjo.

Verder staat er een heel bijzondere standwerker tussen de vaste kooplieden. Jozias van Driel is een ietwat gedateerde man die salesmanager is bij Vacuclean International b.v. Hij is gespecialiseerd in alles wat met stofzuigen te maken heeft.
Maar eerst dweilen…. Wellicht kan hij u overhalen tot de aanschaf van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van stofzuigen? Het Retromodel jaren 60, de Excelsior 3200, met een zuigkracht van 3200 Watt? Het is ongelooflijk maar waar! Een hilarische  verkoopdemonstratie.  Zelfs voor mannen wordt stofzuigen gemakkelijker en dus aantrekkelijker!

Voorjaarsmarkt op vrijdag:

Op vrijdag wordt er in de Westerstraat en Vijzelstraat een pracht van een Paasmarkt georganiseerd. De nadruk ligt hier op handel waardoor je weer zin krijgt in het voorjaar.

Bloemen, planten, bloemstukken, alles voor op de ontbijttafel, woon- en tuindecoratie al dan niet zelf gemaakt, gezellige en vrolijke handel, leuke spulletjes, snoeperij, curiosa en serviesgoed, tafelkleden enzovoorts is er te vinden. Verder is er een foodmarkt waar het heerlijk proeven is.

Maar ook is er veel entertainment. Tussen twaalf en vier zorgen de Pauwergirls voor muzikaal vermaak. Deze meisjes van de radio brengen voor elk publiek vrolijke muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog! Herkenbare liedjes van de jaren ’40 tot nu. Vaak driestemmig, met een grap of een verrassende inval. Van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers, van Jacques Brel tot Adele…

De Speelman hebben we ook op bezoek. Eduardo El Capstok, een oude man met baard, zeult met een zware kist en uit die kist komt muziek.
Het orkest van Circus Mini repeteert. Dan gaat de kist open.
Is het een draaiorgeltje, een speeldoos? Nee het is een draaiorgel, speeldoos mini theater.
De voorstelling begint niet voordat de balkonnetjes in het theater zijn gevuld.
Dan gaat het doek open: “Dames en heren welkom bij CIRCUS MINI!” Het kleinste circus ter wereld…maar met de GROOTSTE  artiesten.

De foodmarkt aan het begin van de Westerstraat wordt opgevrolijkt met sfeervolle popsongs door Enkhuizer troubadour Johan Kruizinga.

image

Voorjaarsmarkt op zaterdag:

Ook op zaterdag is er tussen 11 en 5 een leuke spulletjesmarkt. En wel op Venedie en Dijk. Ook hier weer de prachtigste voorjaarsspulletjes en andere leuke zaken en een fijne foodmarkt. Uiteraard ook met veel vertier.

Allereerst is Enkhuizer troubadour Johan Kruizinga aanwezig om sfeervolle popsongs te vertolken bij de foodmarkt. Over de markt loopt een heus paashazenorkest en kinderen kunnen weer terecht bij Kaatjes Kapsalon. Deze knappe kappers kappen zonder schaar kleurige kapsels en hippe hanenkammen.

Als speciale gast en met een knipoog naar de nautische Enkhuizer achtergrond komt vandaag de Vliegende Hollander naar Enkhuizen. Magie is overal te vinden, ook in Enkhuizen.

Tovenaar Runewold heeft het spookschip: de vliegende Hollander (het schip van zijn grootvader Willem van der Decken), met al zijn magie betoverd. Hij bevaart niet alleen meer de wereldzeeën, hij komt nu overal!
Zo door de eeuwen heen heeft Runewold nogal wat beleefd met die gekke geesten aan boord.
De wonderlijkste verhalen heeft hij opgetekend, om te delen met het publiek. Maar zijn reis is nog niet ten einde, hij moet door tot in de eeuwigheid….

De reisverhalen zijn: avontuurlijk, historisch, vol fantasie, magie en humor. Was u ooit eerder in het twee stromenland? In de straat van Maghelhaen? Op een onbewoond eiland in de buurt van Vuurland/Patagonië?

%d bloggers liken dit: