Wethouder Nederpelt neemt rolstoeltoegankelijke vissteiger in gebruik

image
Medemblik is een nieuwe, voor iedereen toegankelijke, vissteiger rijker. Afgelopen vrijdag opende wethouder Harry Nederpelt met Bart Schipper, voorzitter HSV Viscollege VNK en Jan van de Bovenkamp, vice-voorzitter Sportvisserij MidWest Nederland officieel de vissteiger.

Sportvissen is één van de meest beoefende sporten in Medemblik. Er komen vissers vanuit de hele regio richting Medemblik, omdat het hier goed vissen is. Dankzij het goede water, een goede visstand en verschillende mogelijkheden is Medemblik een echte sportvisgemeente.

In overleg met Sportvisserij MidWest Nederland en de visverenigingen is gekeken naar een nieuwe plek die voor iedereen toegankelijk is. Deze is gevonden in Medemblik op de hoek van de wateren Muiter en Braak. Ook mensen die een fysieke beperking hebben, kunnen op deze plek terecht.