Thema #Koningsdag in Grootebroek: “Ik hou van Holland”

DYO_w5UWsAEoMYx
De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek staan dit jaar in het teken van het thema Ik hou van Holland. De populaire versierde kinderfietsenoptocht sluit hierop aan. Ook dit jaar krijgen de deelnemers weer een mooie attentie en hebben de fietsers kans op mooie prijzen. Speciaal voor de deelnemers aan de versierde fietsoptocht in de ochtend is er aansluitend een voorstelling van de poppenkast.

In de ochtend organiseert het Comité ook dit jaar weer de Vrijmarkt rondom Winkelcentrum Streekhof, de Vrijmarkt sluit om 12.00 uur.

In de middag begint het programma om 13.00 uur. Dan staan alle attracties klaar, kan men oude ambachten bezichtigen en zijn er ook een aantal poppenkast voorstellingen. Ook is er dit jaar weer een feesttent op het terrein. Het Oranje Comité Grootebroek en Bovenkarspel heeft twee West-Friese ondernemers bereid gevonden om het Raadhuisfestival te gaan organiseren. Dat festival duurt drie dagen en een van de dagen is Koningsdag. Ze hebben een vol programma met optredens. Bezoek de site of facebook pagina voor meer informatie.

Daarnaast wordt Dorpshuis De Stek dit jaar meer opgenomen in “het rondje” van Raadhuislaan, Zesstedenweg en Schrijnderlaan. Er zijn oudhollandse spellen te doen en er is een springkussen aanwezig. Ze maken er een feestelijke dag van en hebben de band Vesta en Perfect Juice in het programma.

Om 17.00 sluit het Oranje Comité haar programma, de feesten in De Stek en het Raadhuisfestival gaan daarna door.

Steun het Oranje Comité en houd de attracties en optredens van het middagprogramma gratis

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een bingo op 7 april om 20.00 uur in Dorpshuis De Stek. De bingo was vorig jaar compleet volgeboekt, dus bestel de kaarten op tijd! Er zijn vele mooie prijzen gedoneerd door sponsors. De kaarten zijn te koop bij woonwinkel De Zinken Viool en bij Dorpshuis De Stek. Aanmelden kan ook via ocbingo@hotmail.com.

Ook dit jaar kunt u uw bijdrage geven tijdens de huis-aan-huis collecte in Grootebroek en Bovenkarspel. De vrijwilligers van het Comité komen in de week van 16 t/m 20 april bij u langs.

Vorige jaren fietste het Oranje Comité fanatiek mee met de Rabobank Sponsorfietstocht om sponsoring te krijgen en alle activiteiten tijdens Koningsdag gratis te houden. Dit jaar wordt de sponsorfietstocht vervangen door de Rabobank Clubkas Campagne. Iedereen die een rekening bij de Rabobank heeft kan ons steunen! Kijk op onze site en facebook hoe het werkt.

Sinds een jaar kun je ook het Oranje Comité steunen door mee te doen met de Tank en Schenk actie bij tankstation Tamoil in Grootebroek. De actie loopt nog steeds en is erg succesvol. Het Oranje Comité staat bij deze actie onder “overige lokaal”.

Net zoals voorgaande jaren zal Koningsdag in Grootebroek en Bovenkarspel weer een fantastisch evenement worden. Er is van alles te doen voor alle leeftijden verspreid door een druk programma over de hele dag. Het wordt een feest voor het hele gezin.

Kijk voor het laatste nieuws en het complete programma op de website

Advertentie
%d bloggers liken dit: