Soul- en Gospelkoor UpTight uit Hoorn zoekt vaak de randen van haar repertoire op.

imageZingen met Hoornse rappers of met Wim T. Schippers en zelfs zingen met Shirma Rouse, geen enkele uitdaging wordt geschuwd. Nu is er samenwerking gezocht met Jeroen van Merwijk. De cabaretier, liedjesschrijver én schilder houdt onder de titel “Sermoen van Jeroen” op zijn geheel eigen wijze een hartversterkende preek over afgunst. Van Merwijk slaat hierbij een serieuze toon aan, zoals dat bij een preek hoort, maar brengt zijn toehoorders ook regelmatig aan het lachen. Is afgunst slecht? Moeten wij dan ook teneinde een volwaardig mens te worden onze afgunst trachten te beteugelen? Of is afgunst juist goed? Halen wij door afgunst juist het beste in ons naar boven? Dit zijn zomaar een paar vragen waar Jeroen van Merwijk een antwoord op zal geven.

Uiteraard hoort er ook muziek bij. Soul- en Gospelkoor UpTight verzorgt samen met Café Chantant en een band de muzikale begeleiding. Het koor heeft o.a. hard gewerkt aan een “verGospelde” versie van één van de nummers van Jeroen. Aansluitend is er een swingende gospelset door UpTight, begeleid door de band. En na het zingen hoeft u de kerk nog niet uit, want onder het genot van een hapje en een drankje is er de gelegenheid om met Jeroen in discussie te treden en zonder afgunst of juist groen van jaloezie huiswaarts te gaan.

De fotografiewerkgroep van  de Blauwe Schuit zal het geheel op de gevoelige plaat vastleggen.

De toegang tot dit Sermoen is gratis, maar er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Om verzekerd te zijn van een plaats, kunt u reserveren via de link: http://www.uptight.nl/reserveren-sermoen-van-jeroen/ Tip: reserveer meteen het nageniet-arrangement mee: een drankje en een eenpersoons borrelgarnituur voor €5,-.

  • Locatie: Hervormde Kerk Westerblokker
  • Datum: Zondag 25 maart,
  • Tijd: Inloop en ontvangst vanaf 14.30 uur. Sermoen van Jeroen om 15.00 uur, gospelset door UpTight om 16.00 uur en afsluiting met hapje en drankje vanaf 16.30 uur tot…
  • Entreeprijs: gratis
  • Reserveren: http://www.uptight.nl/reserveren-sermoen-van-jeroen/
%d bloggers liken dit: