PvdA Medemblik vraagt extra aandacht voor vaarroutes in groene buitengebied | #MbkStemt – #GR2018

Toerisme is erg belangrijk voor de gemeente Medemblik. Uiteraard ligt daarbij veel nadruk op de watersportfaciliteiten en activiteiten rondom de havens in de stad Medemblik en Andijk. Wat minstens zo belangrijk is zijn de vaarroutes in het buitengebied van de gemeente Medemblik.

Onze gemeente staat ook bekend om de vele fiets- en vaarroutes en het grote groene buitengebied verdient daarom de komende jaren extra toeristische aandacht. Onze vaarroutes moeten extra gebaggerd worden en langs de vaarroutes moeten plekken komen waar de toerist kan aanleggen en vertier of rust zoeken. Onze inzet en steun voor het nieuwe bezoekerscentrum voor natuurinformatie en -educatie ‘de Weelen’ is daar een voorbeeld van.

Waar mogelijk en betaalbaar, willen we de vaarroutes in West-Friesland uitbreiden. Daarnaast vraagt de PvdA al jaren aandacht voor zoveel mogelijk doorvaarbare bruggen of duikers. Sloten in nieuwe wijken moeten ook recreatief gebruikt kunnen worden. Tevens biedt dit ons hierdoor ook in de winter schitterende schaatsmogelijkheden.

%d bloggers liken dit: