Maak kennis met Bert de Jong, PvdA-kandidaat op plaats 3 – #MbkStemt | #GR2018

image
Ik ben Bert de Jong, 63 jaar en bijna 13 jaar woonachtig in de pittoreske binnenstad van Medemblik, getrouwd en vader van 3 kinderen en trotse opa van 7 kleinkinderen. Sinds 2011 ben ik fractievoorzitter van de PvdA en raadslid en neem daarnaast binnen de gemeente Medemblik deel aan het overleg in de commissie Samenleving.

De afgelopen ruim 40 jaar was ik werkzaam in de basisonderwijs, waarvan zo’n 35 jaar als directeur van diverse basisscholen, klein-groot en in binnen-, en buitenland. De vier jaar als directeur van de Nederlandse Internationale School in Jakarta waren voor mij en mijn gezin wel heel bijzonder. Via Friesland, Jakarta, Hoorn en 4 jaar als interim-directeur en adviseur door heel Nederland, ben ik uiteindelijk in de prachtige stad Medemblik terecht gekomen. Hier ben ik tot afgelopen jaar met veel plezier directeur van o.b.s. “De Meridiaan” geweest. Momenteel heb ik mijn eigen onderwijsmanagement en adviesbureau IMAPO.


Naast mijn onderwijsloopbaan heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan in besturen van o.a. sportverenigingen, dorpsraden, sociaal cultureel werk, popkoren en was ook als vrijwilliger journalistiek actief (verslaggever voor kranten en radio). Mijn binnen-, en buitenlandse reizen als radioverslaggever voor West-Friesland Radio tijdens de Europese handbalwedstrijden van (toenmalig) Zeeman Vastgoed SEW, kunnen toch als unieke hoogtepunten genoteerd worden! Mijn sportieve hart bracht me ook als trainer,coach, of voorzitter bij verschillende sportclubs langs het speelveld. Mijn actieve sportbeoefening speelt zich op dit moment (helaas te weinig) af op de golfbaan of voorover gebogen op de racefiets.

Sinds een flink aantal jaren ben ik voorzitter van de Stichting Evenementen Medemblik (STEM), voorzitter van de Westfriese Waterweek Medemblik en sinds vorig jaar ook interim-voorzitter van het popkoor EQuality in Medemblik.

Binnen onze tweemansfractie ligt bijna vanzelfsprekend mijn specifieke focus op het sociale domein, onderwijs, zorg, welzijn en cultuur. In onze soms complexe maatschappij raken mensen nog wel eens tussen de wal en het schip; dan is het belangrijk dat we er voor iedereen zijn. Nog steeds is het onbegrijpelijk dat we anno 2018, ook in de gemeente Medemblik, nog teveel voorbeelden kennen van (kinder-)armoede. Gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen en de mens moet centraal staan. Iedereen telt!

Dat is ook de reden geweest waarom de PvdA als enige politieke partij in de gemeente Medemblik een eigen ombudsteam in het leven heeft geroepen. Ongeacht achtergrond of politieke voorkeur, proberen we iedereen die even de weg kwijt is het het oerwoud van regels en verordeningen, de juiste weg te wijzen of te helpen. Wij zijn er ook voor jou!

%d bloggers liken dit: