CDA staatssecretaris Mona Keijzer in West-Friesland

image
Op 9 maart jl. kwam onze staatssecretaris van Economische Zaken naar West-Friesland. Dit was een resultaat van een geslaagde lobby van de 7 West-Friese CDA afdelingen.

De Westfriese Bedrijvengroep zag haar komt als een uitgelezen kans. WBG liet haar een heel mooi bedrijf uit de regio zien. Daar naast gingen ondernemers met de staatssecretaris in gesprek over zaken die leven in West-Friesland.

Ondernemer Tim Roemer vertelde een inspirerend verhaal over zijn bedrijf Social Blue. Hoe hij een aantal jaren geleden is gestart en inzette op meerdere pijlers, hoe hij inmiddels focust op het genereren van goede leads voor bedrijven via facebook en instagram. Dat 24 uur per dag en wereldwijd. Belangrijk voor hem was ook om zijn medewerkers goed te betrekken bij zaken in zijn sterk groeiende bedrijf. Medewerkers hebben iedere dag inzicht in hoe het bedrijf er voor staat. Een bijzondere ondernemer met een heldere missie.

Harry Nederpelt sprak als wethouder namens de regio West-Friesland over de regionaal economische agenda, maar had ook drie boodschappen voor de staatssecretaris.

  1. Met Holland Boven Amsterdam kan de regio de staatssecretaris helpen om de toeristen in Nederland te spreiden.
  2. Om Amsterdam te ontlasten moet de 2e ring zo snel mogelijk worden afgerond. Voor de West-Friezen betekent dit een verdubbeling van de Houtribdijk, een verbetering van de infrastructuur.
  3. West-Friesland wil nadrukkelijk in gesprek met Den Haag over de laagvliegroutes.

Er is een goede en constructieve discussie gevoerd met ondernemers. Twee zaken vielen in de discussie nadrukkelijk op.

  1. De digitale bereikbaarheid moet sterk verbeteren in West-Friesland. Dit gaat over aanleg van glasvezel oa in het buitengebied, maar ook over de dekking van het 4G netwerk. Mona Keijzer zet oa in op 5G, maar dat is morgen nog niet geregeld.
  2. Er dient echt zo snel mogelijk een goede regeling te komen voor zzp’ers en het MKB. Er moet een betaalbare oplossing komen. Verschillende ondernemers zagen daar ook weer verschillende oplossingen.

Goede politieke lijnen richting Den Haag en de provincie zijn enorm belangrijk omdat we er lokaal in dagelijkse praktijk mee te maken hebben. De lokale CDA afdelingen in West-Friesland varen hun eigen lokale koers, maar zijn ook goed in staat om hun politieke lijnen in te zetten.

Aanwezigen op de bijeenkomst kijken terug op een geslaagde avond met onze Staatssecretaris van Economische zaken Mona Keijzer.

Foto Harry Nederpelt