Wat mogen Andijkers van PvdA Medemblik verwachten in de komende 4 jaar? #MbkStemt – #GR2018

De Dorpsraad Andijk stelde de politieke partijen de ultieme vraag:
Wat mogen Andijkers van de PvdA verwachten
in de komende 4 jaar?

PVDA0669 (1)

Er is volgens de PvdA nog wel wat te verbeteren als het om de belangen van Andijk gaat. Zie onderstaande opsomming:

 • De verkeersveiligheid is in het geding en dan met name in het centrum en het buitengebied
 • We willen jongeren meer mogelijkheden bieden om in Andijk te kunnen blijven wonen
 • Er is goede toekomstbestendige zorg en huisvesting nodig voor ouderen in en rond Sorghvliet
 • Met het oog op de vergrijzing en langer zelfstandig wonen zijn initiatieven als dag- en nachtverzorging en -begeleiding bij De Tulp keihard nodig
 • We zijn tegenstander van de geplande extra vliegbewegingen boven West-Friesland
 • Dorpshuizen en verenigingen zijn noodzakelijk voor de leefbaarheid. Zij verdienen meer ondersteuning
 • Er is meer waardering en ondersteuning nodig voor de inspanningen die de vele vrijwilligers binnen onze gemeente steeds weer leveren
 • Dienstverlening op het gemeentehuis in Wognum alleen op afspraak? We willen uitbreiding van de gemeentelijke dienstverlening in Andijk om uw gemeentelijke zaken dicht bij huis te kunnen afhandelen
 • We willen behoud van de huidige buslijnen

En als u er niet uitkomt met de gemeente, dan kunt u altijd nog een beroep doen op het POM (PvdA Ombudsteam Medemblik) pommedemblik@gmail.com

pasted image 0


AVC 20171230 012 526

KIJK MORGEN WEER!

2 Reacties

 1. Een vraag voor het PvdA Ombudsteam Medemblik.
  Op donderdag is de openbare straatverlichting regelmatig om de vier weken aan in mijn wijk (plan Zuid) in Andijk. Ik woon zelf in de Witte Valkstraat. Dat kost onnodig energie en in deze tijd van streven naar duurzaamheid en zuinig omgaan met energie geeft het geen uitstraling die hierbij past. Daarom heb ik in 2016 daar emails aan gewijd om dit punt bij de gemeente Medemblik aan te kaarten. Daarop kreeg ik op 5-10-2016 een uitgebreide reactie van de heer Mark Roelofsen via een email met daarin o.m. de volgende inhoud:

  ‘Beste heer van der Gulik, De verlichting in Andijk wordt inderdaad gecontroleerd op de donderdag. Dit gebeurt 10x per jaar, niet elke week.

  Dat wij dit overdag doen heeft te maken met de wijze waarop ons contract met de onderhoudspartij nu is opgebouwd. Wij willen echter in het nieuwe contract dat wij gaan aanbesteden wel overstappen op nachtelijke controles. Dit o.a. vanwege de redenen die u aangeeft, maar aanvullend ook omdat wij o.a. in Andijk grote delen van de verlichting niet zelf aan- en uit kunnen zetten.

  De verlichting in Andijk wordt inderdaad gecontroleerd op de donderdag’.

  Sindsdien heb ik bijgehouden op welke donderdagen de verlichting overdag brandde. Een aantal keren gebeurde dit niet om de vijf weken maar om de vier weken. De laatste drie donderdagen van 18 januari 2018, 15 februari 2018 en 15 maart 2018 was de verlichting bijvoorbeeld overdag aan.
  Mogelijk kan het PvdA Ombudsteam Medemblik hier iets mee doen en trachten die verspilling van energie overdag tegen te gaan en zo ook de uitstraling op het gebied van duurzaamheid van de gemeente Medemblik te verbeteren. Het zal de geloofwaardigheid van de gemeente Medemblik en het vertrouwen in de gemeente Medemblik verbeteren. De gemeente Medemblik heeft hier ook wel een voorbeeldfunctie lijkt me.
  Groet – James van der Gulik

  Like

 2. Aardig programma. Het zijn allemaal punten waar ik het wel mee eens ben. Probleem is meer dat de PvdA een multiculti-imago heeft. Vooralsnog zal ik dan ook niet op de PvdA stemmen op 21 maart. Mogelijk ga ik helemaal niet stemmen of alleen een stem uitbrengen met betrekking tot het raadgevend referendum.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: