Zorgopleiding en baangarantie voor uitkeringsgerechtigden – WerkSaam en Wilgaerden slaan de handen ineen

werksaam leerlingen
image               image 

Op 8 maart start een groep uitkeringsgerechtigden van WerkSaam met de BBL-opleiding Helpende Zorg en welzijn Niveau 2 via het Horizon College, in combinatie met een baan bij Wilgaerden. De West-Friese ouderenzorginstelling Wilgaerden wil vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid mensen een kans bieden, mede gelet op het toekomstig tekort aan mensen in de zorg. WerkSaam is op zoek naar banen voor haar uitkeringsgerechtigden. Deze samenwerking is een unieke kans voor West Friesland!

Tijdens deze 1-jarige opleiding gaan cliënten van WerkSaam direct aan de slag bij Wilgaerden, zodat de opgedane theoretische kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht. Ze krijgen zes uur in de week onderwijs via Horizon College in Hoorn. Daarnaast gaan zij achttien uur in de week onder begeleiding werken in een van de zestien locaties van erkend leerbedrijf Wilgaerden. Deze combinatie van werken en leren zorgt ervoor dat de studenten na een jaar een waardevol vakdiploma krijgen. En Wilgaerden biedt hen na het succesvol afronden van hun BBL-opleiding, een baan.

Iris van Bennekom, directeur Wilgaerden: ‘Door de samenwerking met Werksaam krijgen mensen de gelegenheid om deel te nemen aan het arbeidsproces. Door beter te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, kunnen we meer gemotiveerde mensen in de zorg inzetten.’

Marjolijn Dölle, directeur WerkSaam Westfriesland: ‘WerkSaam is heel blij met werkgevers zoals Wilgaerden. Zij beoordelen werkzoekenden niet alleen op hun diploma’s. Maar durven te investeren in onze gemotiveerde kandidaten. Dit leer-werktraject is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Huis van het Werk. Geweldig dat we met elkaar in deze regio kunnen werken aan een gezonde arbeidsmarkt.’

%d bloggers liken dit: