Maak kennis met onze jongste PvdA-kandidaat op plaats 4: Ruby Blauw

imageR BLAUW
De komende weken krijgt u aan het begin van elke week de ‘kandidaat van de week’ te zien op uw tijdlijn. Deze stelt zichzelf voor en laat weten waarom hij of zij op de lijst staat. Wat kan de PvdA volgens deze kandidaat voor Medemblik betekenen?
Deze week nummer 4: Ruby Blauw!

Ik ben Ruby Blauw (24) en geboren en getogen in het mooie Wognum. Wonen doe ik hier, maar ook vooral in de Gemeente Medemblik, met veel plezier. Ik heb een prettige jeugd gehad, met daarin ook de fijne herinneringen aan Wafweek, Gabberweek, JC Everland, Beachhandbal & het voormalige Jong Nederland (nu Forever Young). Ook in mijn tienerjaren was er genoeg te beleven. Leuke braderieën, een extra centje verdienen met het tellen van stemmen, optredens bij de toneelvereniging, met een kraam op de jaarmarkt Nibbixwoud, elk jaar een carnavalswagen bouwen, achter de bar op de Tuinfair Midwoud en natuurlijk alle kermissen af!

image
Er zijn binnen onze gemeente veel leuke activiteiten die de sociale cohesie in stand houden. Iets waar ik trots op was (en ben)als ik dit vertelde aan mijn medestudenten uit Amsterdam! In 2016 ben ik afgestudeerd als beleidssocioloog en momenteel werkzaam op de afdeling ‘samenleving’ bij de gemeente Schagen. Binnen deze afdeling houd ik mij bezig met een effectieve manier van werklast verdeling voor de wijkteam-consulenten.

In september 2016 heb ik mij als actief lid aangesloten bij de PvdA Medemblik. Vanaf dat moment heb ik geprobeerd zoveel mogelijk (fractie)vergaderingen bij te wonen en kreeg daarnaast het beheer over de website. Al snel werd duidelijk dat de commissie samenleving mij erg interesseerde en daarom ben ik in oktober beëdigd tot commissielid.

Zowel vanuit mijn opleiding als vanuit het opgroeien in een arbeidersgezin is voor mij duidelijk geworden dat samenleven alleen gaat als iedereen mee kan doen. Met een vierde plek op de lijst wil ik graag de mogelijkheid krijgen om hieraan bij te dragen in de gemeente Medemblik.

Belangrijke thema’s voor mij zijn: het behoud van sociale voorzieningen, een regionale aanpak m.b.t. jeugdzorg en onderwijs, een goede ondersteuning voor gezinnen en/of alleenstaanden met financiële problemen, bereikbare zorg voor jong en oud en het realiseren van mee betaalbare koopwoningen voor starters. Uiteindelijk hoop ik ook dat ik andere jongeren kan interesseren om zich eens vaker te verdiepen in de Gemeente Medemblik en wat deze voor hen kan betekenen. Zij zijn tenslotte onze toekomst!

%d bloggers liken dit: