Doe mee aan Stille Tocht in Andijk tegen laagvliegen vliegtuigen Lelystad Airport

AVC 20171230 012 539
De Actiegroep van PWF organiseert 13 maart een Stille Tocht als protest tegen het laagvliegen boven Andijk wanneer Lelystad Airport wordt uitgebreid en een deel van het vliegverkeer van Schiphol gaat overnemen. De tocht begint om 1900 uur en de start is bij Mariska’s Corner aan de Middenweg (winkelcentrum).

Vliegverkeer dat richting Engeland vliegt krijgt dan een route toegewezen dat over Andijk voert. Zoals de plannen er liggen ziet het ernaar uit dat dergelijke toestellen boven Andijk naar een hogere niveau zullen gaan stijgen wat niet alleen veel lawaai zal opleveren maar ook meer uitlaatgassen vanwege de acceleratie (versnellen),

Eerder die dag wordt er door de actiegroep ook een petitie aangeboden in Den Haag.

De Dorpsraad Andijk steunt deze actie en roept iedereen op hieraan mee te doen! Komt allen! Dinsdag 13 maart, 1900 uur – bij Mariska’s Corner aan de Middenweg.

Ook inwoners van Onderdijk, Wervershoof, Enkhuizen, Oosterdijk, Bovenkarspel, Grootebroek, Hoogkarspel, etc, worden door de actiegroep opgeroepen mee te doen aan de Stille Tocht, want de actiegroep ziet het als een probleem voor heel West-Friesland!

verboden voor vliegtuigen

Eén reactie

  1. Hoewel ik sympathie koester voor de nagestreefde doelen van de actiegroep vraag ik mij af of een stille tocht hier een goed middel is. Stille tochten zijn er doorgaans op gericht om zaken te herdenken.
    In dit geval is een stille tocht vooral een bijdrage in een proces om te pogen niet gewenste ontwikkelingen te voorkomen. Het is dan vooral zaak om luid aan de bel te trekken om zo eerder gehoord te worden lijkt me. Daar past stilte niet zo bij.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: