Doorzettende dooi

imageHet scheelde een jas vannacht wat de temperatuur aangaat: -2.4 °C met een matige wind uit het zuidoosten. Voor vandaag zijn de verwachtingen een stuk gunstiger dan de afgelopen week.

De temperatuur loopt op naar 6°C in het noorden tot lokaal 12 graden in het zuidoosten. Op de Wadden, langs de randen van het IJsselmeer en andere grote wateroppervlakten blijft de temperatuur flink achter vanwege het aanwezige ijs, maxima hier slechts 2 a 3°C. De wind wordt overal zuidoost en is overwegend matig.

Komende nacht wordt het weer droog en zijn er enkele opklaringen, lokaal zou er nevel kunnen ontstaan. De temperatuur daalt naar 2 a 3°C. Door opvriezing van natte weggedeelten zou het lokaal glad kunnen worden. De wind draait naar zuid en is matig, aan zee vrij krachtig.

Maandag is er naast bewolking ook geregeld ruimte voor de zon en het blijft droog. De temperatuur is vergelijkbaar met vandaag. De zuidelijke wind is matig en draait later in de middag naar een oostelijke richting. (Bron: KNMI)