KNMI: Code geel – Snijdende kou, vanavond van het zuiden uit sneeuw

imageDe temperatuur daalde vannacht in deze regio naar -7 °C en het zal pas ergens rond de klok van 14:30 uur zijn dat de thermometer op z’n hoogst zal staan maar ook dan nog steeds een graad onder het vriespunt. De harde oostenwind maakt dat het snijdend koud is. Vanaf morgen is de verwachting dat de temperatuur ‘s middags boven het vriespunt uit komt, zaterdag nog met 3° C maar zondag alweer het dubbele: 6° C. Maar dan is er ook neerslag te verwachten. Kou trekt langzaam weg, maar kans op sneeuw en ijzel – (WSA)

Vandaag, in de eerste helft van de ochtend ligt de gevoelstemperatuur in het hele land, met uitzondering van het uiterste zuiden, beneden -15 graden. In de nacht naar zaterdag en de eerste helft van zaterdagochtend ligt alleen in het noorden en noordoosten de gevoelstemperatuur nog beneden de -15 graden.

Vrijdagavond gaat het in de zuidelijke provincies licht sneeuwen. Het begint licht, maar geleidelijk gaat het af en toe harder sneeuwen. In totaal valt er 1-3 cm, in de hoger gelegen gebieden iets meer. In de nacht naar zaterdag volgt ook het midden. Hier kan lokaal 5 cm vallen. Zeer lokaal zou er ook wat ijzel kunnen voorkomen.(KNMI)