Longfonds: ‘Matige luchtkwaliteit in Wognum, Medemblik en Andijk’

image
Volgens de website van de Longfonds is er sprake van matige luchtkwaliteit in Wognum (Dick Ketlaan), Medemblik (Admiraliteistwag) en Andijk (Middenweg). Het zijn drie plaatsen die we gekozen hebben om te kunnen kijken wat de luchtkwaliteit is in deze dorpen en stad.

Gemeenten moeten volgens de Longfonds maatregelen nemen om snel de luchtkwaliteit te verbeteren. “In veel Nederlandse steden worden de Europese normen overschreden”, zegt het Longfonds, “en daarom moet er volgens de belangenorganisatie iets gebeuren.”

image  AVC 20171230 012 456

Het fonds denkt aan onder meer het invoeren van milieuzones, het ontmoedigen van het gebruik van houtkachels en het geven van voorlichting.

Het autoverkeer is volgens het Longfonds verantwoordelijk voor zo’n 13 procent van de stikstofdioxide in de lucht, hout stoken heeft een aandeel van ongeveer 10 procent.

Het fonds heeft een website gelanceerd waarop burgers kunnen kijken hoe het met de luchtkwaliteit in hun gemeente gesteld is. Ze kunnen ook reacties achterlaten en het Longfonds geeft die reacties aan de gemeenten.

%d bloggers liken dit: