Officiële opening kunstwerk Higher

image
imageWoensdag 21 februari vindt om 11.00 uur de officiële opening van het kunstwerk ‘Higher’ plaats voor het pand van WerkSaam op Dampten 26. Higher is gemaakt door Hartmut Wilkening en in 2006 geplaatst bij het gebouw ‘Werk en Inkomen’, waarin nu de RUD gevestigd is. De RUD gaf aan dat de symboliek van het kunstwerk beter aansluit bij andere organisaties en heeft het daarom beschikbaar gesteld. De gemeente bood het kunstwerk aan aan WerkSaam en het bestuur heeft het aanbod met enthousiasme ontvangen.

Marjolijn Dölle, directeur WerkSaam: ‘WerkSaam is heel blij met het kunstwerk, omdat het goed aansluit bij onze organisatie en dienstverlening. Het is geïnspireerd op de traditie van Castellers in Catalonië. Daar vormen mensen een zogenaamde Castell, een menselijke piramide. Verschillende buurtverenigingen nemen het tegen elkaar op wie de hoogste piramide heeft. In dit geval zou je kunnen zeggen: door heel goed samen te werken en elkaar te ondersteunen kun je tot de hemel reiken. Dat is een overtuiging waar WerkSaam ook in gelooft bij de bemiddeling van cliënten naar werk. Met wilskracht – samen met je omgeving, de begeleiding van WerkSaam en de banen van werkgevers – kun je weer een weg omhoog vinden. En aan je toekomst bouwen.’

Over WerkSaam Westfriesland
WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam voert in de regio de Participatiewet uit en ontwikkelt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam tijdelijk in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!

Meer informatie over WerkSaam vindt u op www.werksaamwf.nl.

%d bloggers liken dit: