Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,954,674 Bezoekers
 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 februari, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 10 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
  • Werelddierendag 4 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Een dag waarop de dieren in en buiten het huis centraal staan.
  • Andijk, sinds 1811 21 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Meer informatie over Andijk Tijdens de Franse bezetting werd Andijk bij keizerlijk decreet van 21 oktober 1811 een zelfstandige gemeente. Dat ging in op 1 januari 1812.
 • Buienradar

 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  Cees op Raadscommissie buigt zich vana…
  James van der Gulik op Enquête Hoogheemraadscha…
  Eef op GSM-mast geplaatst aan de Klei…
  James van der Gulik op Oplossing gemeente defecte str…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Benefietdiner bij IJgenweis voor Maasai jongeren

image
Restaurant IJgenweis in Bovenkarspel organiseert een uitgebreid diner voor het onderwijsproject in Kenia van The Style Foundation. Op zaterdag 10 maart zorgen de koks voor de lekkerste gerechten. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Marco Nooder werd als ondernemer en als mens geraakt door wat The Style Foundation doet in Kenia. Hij hoorde over de manier waarop Maasai jongeren kansen werden geboden. “In oktober 2017 ben ik zelf naar Kenia geweest om het project te bezoeken en dat heeft me nog gemotiveerder gemaakt om deze vorm van hulp te steunen!”

Andere wereld

In Kenia leven de Maasai vaak volgens de regels en gewoonten van hun voorouders. De wereld verandert echter heel snel. De jongeren kunnen of in de oude gewoonten blijven meedraaien of kiezen om mee te ontwikkelen met de rest van de wereld. Dat betekent dat zij opgeleid moeten worden voor beschikbare banen in de regio, zoals werken in en rondom de lodges, in de horeca en de toeristensector. Daarvoor moeten ze de Engelse taal leren en vakopleidingen kunnen volgen.

Geld en koeien

Om mee te kunnen draaien in de moderne wereld en een nieuw vak leren is scholing nodig, maar opleidingen zijn er nauwelijks. Daarbij kost scholing geld. In een land waar koeien je rijkdom zijn levert dat de nodige uitdagingen op. “Toch zie ik vooral kansen,” vertelt Marco. “The Style Foundation heeft een website waar alles heel uitgebreid terug te lezen valt. In het kort komt het erop neer dat elk jaar twintig jonge Maasai de kans krijgen om de één jarige opleiding te volgen. Daarnaast lopen zij stage. De kosten van de opleiding worden deels door The Style Foundation en deels door de Maasai zelf gedragen. De opleiding is dus niet gratis en daarom zijn de deelnemers echt gemotiveerd.” Kijk op www.thestylefoundation.nl voor alle informatie.

Donatie SAB Catering keukenmateriaal

Naast geld is er ook veel materiaal nodig. Van keukenmessen en pannen, tot kleding en fornuizen. “SAB Catering heeft ook de nodige materialen gesponsord. Juist omdat dit een horeca gerelateerde vakopleiding is waar je de mensen van daar helpt om in hun eigen regio werk te vinden waarmee ze zichzelf en hun familie kunnen onderhouden spreekt zo aan.”

Benefietdiner

Op zaterdag 10 maart kunt u genieten van een 4-gangen fijnproevers diner. De koks van restaurant IJgenweis in het Streekbos in Bovenkarspel halen alles uit de kast om u van een heerlijk diner te voorzien. De opbrengst gaat naar het Maasai Education Centre in Kenia. Het is een geheel verzorgde avond met live muziek en veel informatie over het project.

Vooraf aanmelden noodzakelijk

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel! Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom bij restaurant IJgenweis. Om 18.00 uur gaat het diner van start. De verwachting is dat het diner tegen 22.00 uur afgelopen zal zijn. De kosten voor het diner, inclusief een bijpassend wijnarrangement, zijn 55 euro per persoon. Het is noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via http://www.thestylefoundation.nl of per mail info@destijl.nl of telefonisch 0229 281900. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer, mailadres en het aantal personen.

Restaurant IJgenweis vindt u op Veilingweg 21 in Bovenkarspel.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s