Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,954,674 Bezoekers
 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 februari, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 10 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
  • Werelddierendag 4 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Een dag waarop de dieren in en buiten het huis centraal staan.
  • Andijk, sinds 1811 21 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Meer informatie over Andijk Tijdens de Franse bezetting werd Andijk bij keizerlijk decreet van 21 oktober 1811 een zelfstandige gemeente. Dat ging in op 1 januari 1812.
 • Buienradar

 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  Cees op Raadscommissie buigt zich vana…
  James van der Gulik op Enquête Hoogheemraadscha…
  Eef op GSM-mast geplaatst aan de Klei…
  James van der Gulik op Oplossing gemeente defecte str…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Volle zaal tijdens Andijker Politiek Café

image
Met een ouderwetse kookwekker werd de spreektijd afgemeten van de lijsttrekker die gisterenavond meededen aan Politiek Café in het Dorpshuis Centrum. maar later werd voor de zekerheid toch maar een modern timer-app ingezet. Alle sprekers kregen hierdoor evenveel spreektijd.

image
Op de Facebookpagina van de dorpsraad twee korte 360° filmpjes van deze avond.

Tot verrassing van de organisator van deze avond, de Dorpsraad Andijk, was de opkomst hoog en de zaal vol: “Het weer zat die middag niet mee en dat houdt dan meestal in dat veel mensen die aanvankelijk wilde komen, thuis blijven, maar dat viel reuze mee”, aldus Gerrit van Keulen van de dorpsraad. Samen met Edith Hartog presenteerde Van Keulen de avond dat werd ondersteund door een Powerpoint-presentatie.

image
Er waren drie delen in het programma, Kennismakingsronde, Speerpunten van de Politiek maar ook vanuit de Bevolking en Ingezonden Vragen. Door de spreektijden af te meten zat er meteen vanaf het begin dynamiek in het programma want politici hebben de neiging om gauw zaken te herhalen maar dat bleef nu uit. Ook werd er aan het eind van de avond gestemd. Naar verwachting wordt de uitslag daarvan in de loop van de dag verwacht.

imageMartin Menger van het Noordhollands Dagblad maakte een verslag die op de site van het NHD gelezen kan worden. Menger gaat daar in op een van de vragen: waarom gaan de drie progressieve partijen (GroenLinks, PW2010 en PWF)  niet op in één partij? Het antwoord leest u op het NHD.

 

 

Dankzij de ingezonden vragen werd het de politiek ook duidelijk wat er leeft onder de bevolking en waren er onderwerpen die voor enige verbazing zorgden, zoals vragen met betrekking tot de Wmo. Een van de vragen – als voorbeeld – ging over voorzieningen:

image
De lijsttrekkers waren nogal onaangenaam verrast dat mensen voor dubbele kosten komen te staan als een oude voorziening binnen korte tijd moet worden vervangen door een nieuwe. In meerdere gevallen is het bekend dat de gebruikers voor dubbele kosten komen te staan in de vorm van de eigen bijdrage die twee keer betaald moet worden.

image
D66 Medemblik zette zwaar geschut in met dit Sisi-autootje die voor het dorpshuis werd geparkeerd. In de grote zaal van het dorpshuis hadden de partijen een stand ingericht.

image
Na afloop werden de stands weer afgebroken en in het café-gedeelte van het dorpshuis nagepraat.

image
Een andere vraag, over het aanleggen van een grindpad in de groen grasberm langs de Murillolaan werd door de aanwezige politici gezien als een goed voorbeeld van een burgerinitiatief. De indiener wordt aangeraden het plan in te dienen bij de raad.

image
Wat het Servicepunt aangaat, de lijsstrekkers konden zich vinden in de vraag waarom het Servicepunt niet gebruikt kan worden voor het houden van een spreekuur door een ambtenaar van de gemeente en de wijkagent van de politie. Ettelijke jaren geleden zou het Servicepunt worden opgeheven en zelfs worden afgestoten. Nu huist alleen nog het consultatiebureau daarin. Het pand is nog steeds in het bezit van de gemeente maar er wordt allen gebruikt door het consultatiebureau. Dat kan anders door het te gebruiken voor Andijkers contacten te onderhouden middels een spreekuur. Is er geen aanloop dan kan de ambtenaar zijn gewone werk doen wat hij/zij anders op het gemeentehuis zou doen.

Later meer!

Advertenties

Eén reactie

 1. Het oude servicepunt is niet alleen een consultatiebureau ook Wonen Plus zit daar. Nog bedankt voor de goede organisatie gister.

  Vriendelijke groet, Marijke Aker

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s