Advertenties

Super ‘blauwe’ bloedmaan

600px-Full_moonHet universum maakt zich gereed om de maan eens op een heel andere manier aan u te tonen dan wat u gewend is!  NASA meldde dat  we – de mensheid – morgen te maken krijgen met driedubbel natuurverschijnsel! Een Blauwe Superbloedmaan! De overtreffende trap de trappen! Maanmannetjes zijn druk in de weer met blauwe verf!

Foto NASA

Wat is het geval? Het wordt morgen namelijk een combinatie van 1) een blauwe maan en 2) een maansverduistering en 3) die op hetzelfde moment ook nog eens het dichtst bij de aarde staat.  Is dat geen maan om door een ringetje te halen? Wij dachten van wel en doen daar dus kond van!

Het kan niet op want het is ook nog eens een zeldzaam verschijnsel, De laatste keer dat er zo’n maan zagen was op 30 december 1982.

De term “blauwe maandag” kent u al vanuit uw werkzame leven, maar die van de ‘blauwe maan’ verwijst naar de tweede volle maan in één maand tijd.

De volgende ‘super blue moon of blood’ is door NASA voorzien op 31 januari 2037

Bekijk hier een filmpje

 

Gerelateerde afbeelding

Advertenties