Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

image
Soms vraag je je af wat zich boven je hoofd daar afspeelt in het heelal. Een tipje van de sluier hierover wordt opgelicht bij Volkssterrenwacht Orion tijdens de eerstvolgende kijkavond. Deze is op zaterdag 27 januari van 19 – 22 uur! Publiek, jong en oud, is van harte welkom! Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze dan bekijken door de telescopen, die bij Orion staan!
De telescopen in de koepelruimte hebben een aantal maanden stilgestaan, maar gelukkig draaien ze weer!!!!!!

Bezoekers kunnen door de giga grote telescopen in de koepelruimte naar het heelal gluren; ook met eigen camera of mobiele telefoon kan er via de telescoop door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat?
Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden.

De avond bestaat uit een boeiend programma:
In het planetarium worden er met een speciale planetariumbeamer een aantal prachtige presentaties over heelal en ruimtevaart vertoond en wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden. Ook kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen); er worden o.a. leuke natuurkundige proefjes gedaan en er wordt uitleg gegeven over de breking van het licht, statische elektriciteit en magnetisme; ook kan er gekeken worden door microscopen en een interactief reisje gemaakt worden door het heelal via het grote touchscreen.

Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.
De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet voor worden aangemeld.
De locatie van Volkssterrenwacht Orion is Veilingweg 21b (op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel; meer info is te vinden op www.volkssterrenwachtorion.nl of bel naar 0648850445

%d bloggers liken dit: