2017 onverminderd druk reddingsjaar voor KNRM Enkhuizen

image

2017 onverminderd druk reddingsjaar

2017 is wat betreft het aantal inzetten weer een onverminderd druk jaar geworden voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen. Samen met de overige inspanningen van onze vrijwilligers zorgde dat er voor dat zij in totaal ruim vierduizend uur voor de KNRM zijn bezig geweest.

99 keer moesten onze KNRM vrijwilligers uitvaren om in problemen geraakte watersporters en beroepsvaarders te helpen op het IJsselmeer en het Markermeer, 278 opvarenden en 3 dieren werden hierbij veilig aan wal gebracht. Een wederom druk reddingsjaar waardoor ons reddingstation nog steeds in de top vijf van drukste reddingstations is terug te vinden.image

Ook dit jaar betroffen motorproblemen de nummer een oorzaak voor een alarmering van ons reddingstation. Gevolgd door aan de grond geraakte jachten en op nummer drie medische inzetten op het water en assistentie aan de ambulancedienst in het havengebied.

Dit alles werd bewerkstelligt door onze 33 vrijwilligers te weten 21 varende bemanningsleden, 6 helpers aan de wal en 6 commissie leden.

image
Meest in het oog springende acties waren de brand op een binnenvaart tanker, een flinke scheepsbrand in een volle jachthaven, de medische evacuatie van een jongetje na amputatie van zijn hand en de zoekactie met dertien reddingboten na wat later bleek een valse May-day call.

Verder hebben wij weer meerder keren ons nut bewezen bij het assisteren van de ambulancedienst in het havengebied van Enkhuizen, Ook een aantal medische incidenten op het IJsselmeer werd in goede samenwerking met hen uitgevoerd, iets wat ook geld voor de meerdere inzetten met de Brandweer van Enkhuizen

image
Naast alle acties verleenden onze vrijwilligers ook assistentie bij diverse evenementen zoals de zwemprestatietocht, brandweerdwedstrijden, het binnen brengen van het bevrijdingsvuur en de intocht van Sint Nicolaas. Tevens vond er een interne verbouwing van het boothuis plaats door onze vrijwilligers en werd de bestrating rond het gebouw uitgebreid. En uiteraard werden er vele uren gestoken in oefenen, opleidingen en onderhoud van de reddingboten.

Tevens werd er een Redderskring opgericht welke ons reddingstation de komende jaren financieel gaat ondersteunen.

Foto’s KNRM Enkhuizen